search

Gode sider om webudvikling

Gennem de seneste par år har jeg ikke fuldt så pokkers godt med på nettet, når det gælder webudvikling.

Gennem de seneste par år har jeg ikke fuldt så pokkers godt med på nettet, når det gælder webudvikling.

Det betyder, at jeg har haft travlt med at indhente det forsømte i forbindelse med mit arbejde med at relancere Journalisten.dk. Jeg surfer mig gul og blå, og synes, at jeg lærer en masse hver dag.

Det er ikke så helt ligetil at finde guldet derude. Hvis man for eksempel googler på "web development " finder man hovedsageligt sider om den tekniske side af webudvikling. Det kan jo være interessant nok endda, men det er ikke nødvendigvis det bedste sted at starte, når man er projektleder på et webprojekt.

Faktisk får man langt mere ud af et besøg hos del.icio.us , hvis nøgleordsbaserede måde at organisere brugernes links på er genial. Man ryger i en ruf fra den ene interessante side til den anden – uden at skulle gennem alt det ubrugelige skidt, man får med i et almindeligt søgeresultat.

Jeg vil i de kommende dage prøve at pege på nogle af de mest spændende sider om webdesign, informationsarkitektur, brugervenlighed mm.

Og hvorfor ikke starte med Boxes and Arrows, hvor enhver med den mindste smule interesse for design, IA og usability kan slå et par fornøjelige timer ihjel.

Siden drives af Christina Wodtke, som blandt andet har slået sine design-folder hos Yahoo!  Læs for eksempel artiklen Simplicity: The Distribution of Complexity af Rob Tannen.

Jeg har råbt "simpelhed" hver gang jeg har talt med mine samarbejdspartnere (Contentwise , Vertikal og designer), men hvad vil det egentlig sige i praksis – og er hele diskussionen forfejlet, som Nathan Shedroff antyder i sin kommentar til artiklen, hvor han foreslår, at man skelner skarpt mellem simpelhed og klarhed. Det første er ikke nødvendigvis et plus, mener han.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen