Gode investeringer sikrer DJs regnskab for 2010

Det er renteindtægterne på investeringerne, der giver Dansk Journalistforbund et godt regnskab for 2010. Der er underskud på driften.

Det er renteindtægterne på investeringerne, der giver Dansk Journalistforbund et godt regnskab for 2010. Der er underskud på driften.

»Det er ingen katastrofer nogen steder, men derfor skal vi alligevel se at få en rigtig sund økonomi. Det hænger ikke 100 procent sammen på kernedriften.«

Sådan lød det sammenfattende fra DJ's næstformand, Fred Jacobsen, på HB-mødet i Århus, hvor regnskabet for 2010 blev gennemgået. DJ bruger kort sagt flere penge på blandt andet at servicere medlemmerne, end DJ tjener i kontingenter, men sikrer økonomien gennem solide investeringer.

Samlet lander DJ's økonomi i 2010 derfor sandsynligvis bedre end budgetteret – og DJ's direktør, Linda Garlov, sammenfattede således:

»Vi bliver redder af afkastet – ikke af driften.«

En af DJ's alvorlige udfordringer er, at andre fagforeninger annoncerer heftigt med billigere medlemskab. Flere HB-medlemmer mente, at DJ mere offensivt skulle reklamere med, hvor meget DJ-medlemmerne får for pengene, ligesom det blev drøftet, at DJ's økonomi skal planlægges mere langsigtet.

Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård, understregede, at der ikke er planer om at hæve DJ's kontingent for at styrke økonomien.

1 Kommentar

Finn Arne Hansen
27. JANUAR 2011
Re: Gode investeringer sikrer DJs regnskab for 2010
Som jeg skrev i Journalisten: Hvis vi ikke får et konkurrencedygtigt kontingent, siver medlemmerne. Så bliver det endnu værre. Og så bruger vi for mange penge og har gjort det i årevis.