Godbidder til medlemmerne

 Distriktsbladsgruppen vil lokke til sommertræf med grillet vildsvin marineret med lidt fagligt.

 

Distriktsbladsgruppen vil lokke til sommertræf med grillet vildsvin marineret med lidt fagligt.

I Kreds 3 drømte flere medlemmer om familiesportsstævne, vinsmagning og guidede ture til regionens seværdigheder. Men så sagde Mette Cramon, JydskeVestkysten, stop. Hun kan godt få sine behov for familiearrangementer dækket andre steder. Hun vil hellere høre om mediekonvergens og møde Cavling-vinderne.

Det var tydeligt på forårets generalforsamlinger, at nogle helst vil mødes med kollegerne på studieture og til sociale arrangementer, mens andre har et stort behov for uddannelse og faglige fællesskaber.

I Kreds Fyn sagde Finn Arne Hansen, tillidsrepræsentant på Fyns Amts Avis og medlem af forbundets hovedbestyrelse, at det var udmærket med en dagtur til Malmø for at besøge forskellige medier, men han synes ikke om kredsarrangementer, der går ud på at drikke belgisk øl – som Kreds Fyn inviterede til efter en studietur til Bruxelles.

"Det er altså ikke særlig fantasifuldt at bruge kredsarrangementer til at drikke øl. Det må da kunne lade sig gøre at lave noget mere fagligt, ligesom de gør i Kreds 4 og i nogle af de andre kredse," lød det fra Finn Arne Hansen.

Formanden for Kreds 3, Sven Rørbæk, tror ikke på faglige arrangementer. Folk kommer simpelthen ikke, sagde han.

"Hvis indholdet er der, så kommer folk," forsøgte Steffen Lillmoës sig, men Sven Rørbæk gav igen:

"Under DR-konflikten lavede vi et arrangement for de strejkende. Der kom 40 fra DR, de slog på både næven og skulderen og sagde, at nu skal vi stå sammen. Se rundt i dag, der er kommet én fra DR. Det er da forstemmende!"

 

Behov for indhold
"Tænk i samarbejde med andre kredse. For eksempel er kredsene 4, 5 og 6 gået sammen om at hjælpe hinanden med ledigheds-problemet," sagde Fred Jacobsen.

Det havde de hørt om i Kreds 2, så her er det planen i samarbejde med forbundet at lave noget lignende i Sydsjælland og Lolland-Falster, noget i Nordsjælland og måske også i Nordvestsjælland.

De offentligt ansatte fotografer, det vil sige hospitalsfotograferne, er begyndt at holde fyraftensmøder i København, hvor de diskuterer faglige ting. Blandt andet arbejder de på at få efteruddannelseskurser specielt målrettet til dem. Sidste gang kom der 22.

"Vi har en pengetank på 8-900.000 kroner i år fra Ophavsretsfonden, så vi har virkelig mulighed for at gøre noget for medlemmerne," sagde Peter Thornvig, formand for Fotograferne.

Fotograferne har vendt sig mod Norge og Sverige og er ved at få lidt samarbejde i gang på tværs af landegrænserne. Her vil man blandt andet diskutere ophavsret og videreuddannelse.

Det er besluttet at holde en stor konference i Stockholm til oktober i forbindelse med Lennart Nelssons jubilæum. Lennart Nelsson er den mest kendte fotograf i videnskabelig fotografering.

Kreds 1 havde haft svært ved at bruge penge i det forløbne år.

Jan Winsløw, freelancer og bosat i Malmø, kaldte det for bedrøveligt. Flemming Thiim, freelance, efterlyste en indsats og sagde, at et medlemskab i Journalistforbundet ikke er det samme som at være medlem af Brugsen, hvor man automatisk får dividende.

"Vi kan ikke være mere aktive, end der er opbakning til. Man må sgu lette røven, der er kun os selv til at lave de aktiviteter."

Mette Curdt fortalte, at nu ville Kreds 1 lave cafemøder – og hun efterlyste ideer til temaer, som man kan diskutere på et sådant møde.

"Det er et prisværdigt initiativ," sagde Kate Bluhme og tilføjede, at det er vigtigt, at Kreds 1 er med til at give et rum til de arbejdsløse, så de har et tilhørssted.

0 Kommentarer