God nyhed fra a-kassen: Laveste ledighed i næsten 10 år

Ledigheden i medie- og kommunikationsbranchen fortsætter med at falde, men er dog ikke lige så lav som på det øvrige arbejdsmarked

De seneste måneders fald i ledigheden er fortsat i oktober.

Antallet af ledige på det danske arbejdsmarked svarer nu til en ledighedsprocent på 3,1, hvilket er det laveste siden december 2008. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau.

Og også på medie- og kommunikationsarbejdsmarkedet er der gode nyheder i de nyeste ledighedstal. Det oplyser AJKS, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog.

”Det er heldigvis også en god historie hos os,” skriver direktør Linda Garlov i et skriftligt svar til Journalisten og tilføjer, at ledigheden i AJKS dog ikke er på niveau med den gennemsnitlige ledighed.

I AJKS er den beregnede fuldtidsledighed på lige under fem procent. Det er det laveste niveau siden 2012.

Ekstra hårdt for de ledige

Linda Garlov oplyser, at der er faldende ledighed for alle grupper af medlemmer i AJKS, og at de fleste kommer i arbejde inden for deres faglige område.

Målt i tal er der dog fortsat omkring 1.600 medlemmer af AJKS, der er ledige. Og det er værd at huske midt i de glædelige nyheder, understreger Linda Garlov.

”For dem er det hårdt, at man taler så meget om efterspørgsel på arbejdskraft, samtidig med at de ikke kan finde beskæftigelse,” skriver hun.

Ligner en solid højkonjunktur

Ifølge Ritzau viser de generelle ledighedstal fra Danmarks Statistik, at ledigheden i oktober var lavest i Vestjylland med 2,1 procent og højest i kategorien ”Byen København” med 4,1 procent.

Økonom i Arbejdernes Landsbank Lisette Rosenbeck Christensen siger til Ritzau, at antallet af ledige er et signal om, at dansk økonomi er kommet utroligt stærkt ud af coronakrisen.

”Beskæftigelsen sætter hver måned ny rekord, og jobopslagene viser ufortrødent et tårnhøjt niveau. Det ligner mere en solid højkonjunktur end eftervirkningerne af en krise,” bemærker hun i en skriftlig kommentar til Ritzau.

0 Kommentarer