“Go fuck some shit up”

Reuters-redaktør sigtet for at hjælpe Anonymous med at hacke tidligere arbejdsplads

Det har udløst chokbølger i sociale netværk, at den 26-årige Matthew Keys er blevet tiltalt for at have hjulpet Anonymous med at hacke hans tidligere arbejdsplads.

Matthew Keys er populær, bl.a. på Twitter, hvor han har 23.000 followers. Keys er især berømt for at holde et højt tempo i breaking news.

Men torsdag kom det frem, at anklagemyndigheden i Sacramento har tiltalt Matthew Keys for at hjælpe gruppen Anonymous med at bryde ind i servere, der tilhørte Tribune Company.

Matthew Keys har tidligere arbejdet for Tribune Company.

Keys selv skriver på Twitter, at han er overrasket over tiltalen, og at han selv først hørte om den på Twitter.

Hackerindbruddene fandt sted i 2010. Tribune står bag bl.a. Los Angeles Times og tv-stationen Fox 40.

Det fremgår af anklageskriftet mod Matthew Keys, at han oprettede brugerkonti til folk fra Anonymous. Keys fortalte de indtil videre uidentificerede hackere, at han var tidligere ansat, gav dem et brugernavn og password og sagde "go fuck some shit up".

Det gjorde de.

Anonymous brød ind i Tribunes servere den 15. december 2010 og lagde en historie på Los Angeles Times hjemmeside, der hævdede, at hackeren "Chippy 1337" var blevet valgt ind i det amerikanske senat. Den falske artikel lå online i en halv time.

Matthew Keys har i sit arbejde for Reuters skrevet om bl.a. hackere og foretaget online interviews med bl.a. Anonymous-hackeren Sabu.

Hvis Matthew Keys bliver dømt, risikerer han 10 års fængsel og store bøder.

0 Kommentarer