Globalt netværk

 

 

Cirka 40 journalistiske institutioner og foreninger fra hele verden, heriblandt en håndfuld danske, har dannet et globalt netværk for undersøgende journalistik. Netværket blev skabt under konferencen for undersøgende journalistik i København.

Netværket er uafhængigt af politiske, religiøse og ideologiske standpunkter. Med dybdeborende og computerbaseret journalistik som omdrejningspunkt vil netværket på non-profitbasis støtte og organisere konferencer regionalt og internationalt; støtte oprettelsen af faglige og kollegiale sammenslutninger; stimulere til udvikling, uddannelse og efteruddannelse i alle lande; støtte arbejdet for at sikre fri adgang til det offentliges dokumenter og data i ethvert land; skaffe ressourcer og etablere relevante netværk for og mellem medlemskredsens grupper og individer. Se mere på: http://www.dicar.dk/global2003.

Læs også: Journalistikkens guldalder, En guldgrube for undersøgende journalistik, På udkig efter verdens bedste journalister, Journalister hjælper journalister, En journalist blev myrdet, Taler og foredrag på nettet, Samarbejde på tværs af grænser, Sandheden er Guds datter, Kritisk journalistik i tredje verden og Råd fra en redaktør

0 Kommentarer