Glæde i Danske Medier over medieudspil

Der var adskillige gode nyheder for brancheforeningen Danske Medier, da kulturminister Mette Bock i dag præsenterede regeringens medieudspil. ”Samlet set lægger regeringen op til at forbedre vilkårene for de private medier,” konstaterer direktør Ebbe Dal

Plusser og minusser – men flest i den første kategori. Det er det regnestykke, Danske Mediers direktør, Ebbe Dal, torsdag eftermiddag kunne gøre op, efter at regeringens medieudspil var offentliggjort.

De positive nyheder for Danske Medier er, at medieudspillet blandt andet omfatter en pulje med penge til distrikts- og ugeaviser, og at public service-puljen vokser fra 35 millioner kroner til 220 millioner kroner årligt. For de digitale medier blandt Danske Mediers medlemmer er det også godt nyt, at der indføres nulmoms på netmedier.

”Vi er meget glade for det samlede udspil, og der er mange ting, der tyder på, at vores forventninger bliver opfyldt. Samlet set lægger regeringen op til at forbedre vilkårene for de private medier,” siger Ebbe Dal om medieudspillet.

Ikke et ord om DR’s netnyheder

Det er dog ikke alle Danske Mediers mærkesager, som regeringen har taget ind i sit medieudspil. Udspillet nævner ikke noget om at begrænse DR’s nyheder på nettet, hvilket Danske Medier har ønsket i årtier.

Er du ked af det?

”Det vil nok være for stærkt at sige. Vi håber fortsat, at DR’s tekstbaserede nyheder bliver indeholdt i forhandlinger om DR’s næste public service-kontrakt,” siger Ebbe Dal.

Heller ikke en udlicitering af radiokanalen P3, som også længe har været et ønske fra Danske Medier, er en del af medieudspillet.

”Det er åbenbart ikke det nemmeste at komme videre med,” siger Ebbe Dal.

Godt tilfreds

Samlet set er han dog tilfreds med udspillet.

”Vi er optimister på det foreliggende grundlag.”

Har I fundet champagnen frem for at fejre det?

”Vi skal prøve at se, om den Crémant, vi har, kan blive til champagne, før vi bliver færdige,” siger han.

Flere af punkterne i regeringens medieudspil er stadig uafklarede. Hvordan DR endelig kommer til at se ud i forhold til platforme og indholdsproduktion, vil blive nærmere tilrettelagt i en public service-aftale, der indgås, efter at medieforliget er på plads. Kulturminister Mette Bock fortalte ved præsentationen af medieudspillet også, at der skal flyttes støtte fra landsdækkende til regionale og lokale medier, men hvilken støtte, der skal skæres, og hvilken støtte, der skal gives, kunne hun endnu ikke blive konkret om.

0 Kommentarer