Giversen får sympati-erklæring fra DR-kolleger

I en mail på DR's debatforum udtrykker en række DR-medarbejdere personlig sympati og støtte til den nu fyrede Nils Giversen.

I en mail på DR's debatforum udtrykker en række DR-medarbejdere personlig sympati og støtte til den nu fyrede Nils Giversen. Mange er kritiske over for fyringen, fortæller en af underskriverne.

"Vi skal ikke forholde os til den konkrete sag, men vil her forholde os til personen og journalisten Nils Giversen. Vi, der kender ham, oplever ham som en meget dygtig journalist, der altid har forsøgt at leve op til den bedste standard i faget."

Sådan hedder det i den mail, der i slutningen af sidste uge blev udsendt på DR's interne debatforum DRåben, og som dagbladet Information er kommet i besiddelse af. Blandt underskriverne er Deadline-vært Mads Brügger, Cavling-vinderen Jesper Tynell, samt flere andre DR-medarbejdere, der har samarbejdet med Nils Giversen.

Sympati-erklæringen har nærmest karakter af en æresoprejsning.

»Vi ville være kede af, hvis Nils Giversen for dem her i huset, der ikke kender ham, kom til at fremstå som en, der ikke gør sit arbejde ordentligt. Vi vil gerne understrege, at han er en fremragende journalist, der har lavet nogle virkelig gode ting,« siger en af underskriverne, P1-medarbejder Christoffer Emil Bruun, til Information.

Giversen var tvunget til at fratræde sin stilling i DR, da det kom frem, at han havde optaget og videregivet en samtale, hvor den tidligere pressechef i Forsvarsministeriet bliver udpeget som lækagen bag TV 2-historien om udsendelse af danske jægersoldater til Irak.

Mailen forholder sig ikke til selve fyringen eller lækage-sagen, men ifølge Christoffer Emil Bruun er mange i DR kritiske over for det, der er sket.

»Jeg er temmelig sikker på, at flere medarbejdere i huset mener, at det er en overreaktion at fyre Nils. Ligesom TV 2 har DR's ledelse ikke selv klaret sagen problemfrit. Det virker forkert, at der kommer til at stå på bundlinjen, at alene Nils er den skyldige,« siger han.

DR's generalsekretær, Kenneth Plummer, svarer i en mail til Information, at det er naturligt, at medarbejderne i huset savner deres kollega og ven.

"Men den medarbejder, som sagen drejer sig om, havde videregivet en fortrolig lydoptagelse til tredjepart uden for DR og dermed handlet på en måde, som var uforenelig med vores etiske retningslinjer. Det kunne vi ikke bare lukke øjnene for," skriver Plummer.

0 Kommentarer