Giv mig et D, giv mig et J – hvad skal vi hedde?

To navneforslag er i spil op mod delegeretmødet i DJ til april. Medlemmerne skal kunne se sig selv, lyder det om begge navneforslag

I dag hedder dit forbund ifølge vedtægterne ”Dansk Journalistforbund”, men det kalder sig ”Dansk Journalistforbund – medier & kommunikation”. Til daglig siger mange bare DJ.

Men Villy Dall og Peter Thornvig, to erfarne medlemmer af hovedbestyrelsen, foreslår nu, at navnet i fremtiden officielt ændres til ”DJ Medier, Journalistik og Kommunikation” som hovednavn. Og Dansk Journalistforbund som binavn.

Mere dækkende

Villy Dall, formand for Kreds 6 og journalist på Thisted Dagblad, sagde på hovedbestyrelsens møde torsdag:

”Det nuværende navn er ikke dækkende for alle medlemmer.”

Og Peter Thornvig, formand for DJ:Fotograferne, uddybede:

”Vi skylder, at alle kan se sig i forbundets navn.”

Han understreger, at navnet DJ, som mange bruger i daglig tale, er et godt brand. Derfor skal DJ nu med i det officielle navn:

”Den brandværdi, som også omfatter vores logo, er der ingen grund til at sætte over styr.”

Det nuværende navn skal gøres officielt

Også Maria Becher Trier, journalist på Folkeskolen, vil stille forslag om nyt navn til forbundet på delegeretmødet.

Hun ønsker at gøre ”Dansk Journalistforbund – medier og kommunikation” til det officielle navn, så det i højere grad favner medlemsskaren.

Hun forklarer i en opfølgende e-mail, at det nuværende kaldenavn – ”Dansk Journalistforbund – medier & kommunikation” – aldrig er officielt vedtaget på delegeretmødet, men er en del af en brandingstrategi. I vedtægterne er navnet derfor stadig Dansk Journalistforbund.

”Man kunne vælge en mere radikal navneændring, men dette er et omkostningsfrit skridt, der giver den rigtige retning,” skriver hun og forklarer, at forslaget skal underbygges yderligere, før hun officielt fremsætter det.

Navnet tit til debat

Det er ikke første gang, forbundets navn er til debat. Senest var i 2013 da debatten om fusion med forbundet KS blev skudt i gang.

Dengang lød det fra daværende formand, Mogens Blicher Bjerregård:

”Jeg vil nøjes med at sige, at vi stadig kan bruge navnet Dansk Journalistforbund. Dansk Journalistforbund vil kunne anvendes både nu og om fem og ti år,” sagde han – med den fornuftige tilføjelse:

”Hvis det står til mig altså.”

Hovedbestyrelsen diskuterede også navnet i november 2011.

Også Peter Thornvig, formand for DJ:Fotograferne, har tidligere foreslået nyt navn.