search

Giv Cavlingprisen videre

 Cavlingprisen må brænde i deres hænder, skriver Bent Blüdnikow.Skammeligt. Flemming Rose fik ikke Cavlingprisen. Det er skammeligt. Uanset hvem, der måtte have modtaget Cavlingprisen dette år, bør modtageren som udtryk for almindelig journalistisk anstændighed aflevere den til prisens rette ejermand: Flemming Rose. Cavlingprisen må brænde i deres hænder.

 
Cavlingprisen må brænde i deres hænder, skriver Bent Blüdnikow.

Skammeligt. Flemming Rose fik ikke Cavlingprisen. Det er skammeligt. Uanset hvem, der måtte have modtaget Cavlingprisen dette år, bør modtageren som udtryk for almindelig journalistisk anstændighed aflevere den til prisens rette ejermand: Flemming Rose. Cavlingprisen må brænde i deres hænder.

For det første var det langtfra uden personlig risiko, at Flemming Rose kastede sig ud i kampen for det fri ord og den fri tanke. I dag er islamisternes rækkevidde desværre meget stor. Men Rose tøvede ikke med at stå fast på principperne for ytringsfriheden. I de efterfølgende måneder i 2006 var det Flemming Rose, der atter og atter måtte forklare nødvendigheden af ytringsfriheden som demokratiets og journalistikkens afgørende fundament. I tv-duel efter tv-duel over for folk fra blandt andet Dansk Industri og Politiken måtte Rose forklare, at hvis »den gode tone« bliver afgørende for, hvor ytringsfrihedens grænser går, så er det ikke blot muslimer, men mange andre grupper, der vil hugge tæer og hæle af den dyrebare frihed og dermed i realiteten undergrave den.

Ikke blot i danske medier, men også i udenlandske, blev Flemming Rose en hyppig gæst, der argumenterede for vor ret til at satirisere over religiøse symboler og personer. Han forsvarede det frie ord, hvor krænkende det end måtte være for nogle, naturligvis under ansvar for loven. I øvrigt nåede retten frem til, at Jyllands-Posten ikke havde overtrådt nogen lov. Og nej – Rose udså sig ikke muslimerne som specielle håneofre; læs selv hans introduktionsartikel og tro ikke på den kolde vildledning, som dansk journalistiks åndelige par nummer 7 Rune Engelbrecht Larsen og Tøger Seidenfaden har udbredt.

Flemming Roses anseelse i udlandet er betydelig, og han er formentlig den danske journalist, der er bedst kendt nogensinde. I den internationale debat refereres der ofte til Muhammedsagen som en af de vigtigste pressesager i vor tid. Men Muhammedsagen var alligevel blot en af stadig flere sager, hvor islamister forsøger at presse ytringsfrihedens grænser. Lige nu er den franske filosof Robert Redeker gået under jorden af frygt for dødstrusler, fordi han har fremsat kritiske synspunkter om islam, og forfatteren Ayaan Hirsi Ali er i eksil i USA. Sagen om Muhammed og afprøvelsen af ytringsfrihedens grænser er mere aktuel end nogensinde.

Rose brugte sin berømmelse til at skabe kontakter til en række af de førende intellektuelle, som ellers er temmelig umulige at få adgang til for europæiske journalister. Hans interviews med islameksperter som Bernhard Lewis og professor Fouad Ajami og andre har været gengivet i Jyllands-Posten og er også udkommet i bogform. Der er tale om meget fornemme interviews, der har givet frisk luft til den ellers meget indeklemte åndelige danske debat.

Flemming Rose har både i Danmark og i udlandet været med til at rykke grænserne og sætte fokus på vor egen dyrekøbte ytringsfrihed, som i så mange år blot blev taget for noget naturligt, og intet ville have været mere nærliggende, end at årets Cavlingpris var gået til ham. Har nogen gjort noget stort for journalistikken og dens nødvendige følgesvend, ytringsfriheden, så er det ham og ham alene.

Bent Blüdnikow er tidligere debatredaktør på Weekendavisen og Berlingske Tidende. I dag journalist på Berlingske Tidende.

Kommentarer
6
Jens Yde
11.07.08 06:32
Re: Giv Cavlingprisen videre - til en Bilderberger

Bliver Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose tildelt Cavling-prisen er han den anden, der kan smykke sig med at være både Bilderberger og Cavling-vinder. Herbert Pundik var den første.

Umiddelbart kom det som en stor overraskelse, at københavneren Flemming Rose var med på dette års Bilderberg-møde, der afvikledes i begyndelsen af juni i Chantilly vest for Washington DC, men forlænger vi verden bagud med brædder bliver overraskelsen mindre. 

I perioden maj-september 2006 lagde Jyllands-Posten spalteplads til en række samtaler, som kulturredaktør Rose havde haft med amerikanere efter ildspåsættelserne omkring danske ambassader. Senere samme år blev artiklerne udgivet i bogform under titlen ”Amerikanske Stemmer”. Det viser sig, at de unævnelige – der begynder med jø – er stærkt repræsenteret blandt de 15 udvalgte interviewede.

5 af de 15 er medlem af Bilderberg-klubben (Richard Perle, Bill Kristol, Bernard Lewis, Fouad Ajami, George Stephanopoulos), 1 er medlem af Den Trilaterale Kommission (Francis Fukuyama), 6 andre har en bedstemor, der er jø (Sam Harris, Christopher Hitchens, Ronald Dworkin, Paul Berman,  Charles Murray, David Brooks), 1 er gift med en mand, der skiftede sit fornavn Moufid ud med David (Wafa Sultan), 1 var den værste journalist, som dr. Kissinger nogensinde havde mødt (Oriana Fallaci) og så er der 1 stk.  Newt Gingrich, der gik stærkt ind for at fjerne Saddam. 

”Amerikanske Stemmer” blev ved udgivelsen anmeldt i Jyllands-Posten af Martin Krasnik, der skrev, at den samlede vurdering af de interviewedes mening er , at ”Europa er fortabt”, sådan som Richard Perle udtrykker det. I Politiken skrev Marcus Rubin, at der er en ”klar overvægt af konservative stemmer” i bogen.

Flemming Roses artikler fylder i bogform 180 sider og rummer mange ideer og ismer. Ordet jø forekommer dog kun på side 82, hvor den kvindelige psykiater Wafa Sultan citeres for i 2006 på tv-kanalen Al-Jazeera at have sagt, at ”Vi har ikke set en eneste jø sprænge sig selv i luften på en tysk restaurant”. Udtalelsen indbragte omgående en invitation fra American Jewish Congress om at besøge Jerusalem, og af Time Magazine blev fru Sultan udnævnt til at være blandt de mest 100 indflydelsesrige mennesker i verden, og endeligt fik hun i 2007 besøg i Los Angeles af Martin Krasnik fra Weekendavisen. 

Under sit ophold i USA blev redaktør Flemming Rose udpeget af ikke kun én, men hele to professorer, som agent for den israelske efterretningstjeneste Mossad, og det kunne selvfølgelig være interessant at høre, hvor meget det job kaster af sig i betaling, men det er nok ikke så let at få oplysninger om.

”Amerikanske Stemmer” rummer mennesker, der har skrevet i New York Times, Vanity Fair, Wall Street Journal, The New Republic, Weekly Standard o.a., og har interesse for journalister, der gerne vil kende nogle af årsagerne til verdenskrisen.
Fremhævet af Journalisten
Preben Nielsen
11.07.08 13:54
Re: Giv Cavlingprisen videre

@Jens Yde

Lider du ikke af jødefobi?

PS. Flemming Rose Mossad-agent? Hvad bliver det næste? Var det også ham, der stod bag 11. september? 

 

 

Fremhævet af Journalisten
Preben Nielsen
11.07.08 15:47
Re: Giv Cavlingprisen videre

Flemming Rose har iøvrigt en glimrende website - på engelsk:

 http://pajamasmedia.com/flemmingrose/

 

Fremhævet af Journalisten
Jens Yde
11.07.08 17:38
Re: Giv Cavlingprisen til en Bilderberger?

Professorerne hedder James Petras og Robin Eastman-Abaya. De påstår, at tegnersagen var Mossad-provokeret, og at Danmark længe har været et knudepunkt for Mossad-aktiviteter i Europa.  De skriver om ”Flemming Rose/Mossad operationen”, og de udtaler: ”Given Mossad’s long-standing penetration of the Danish intelligence agencies, and their close working relations with the right wing media, it is not surprising that a Ukranian Jew, operating under the name of  Flemming Rose  with close working relations with the Israeli state (and in particular the far right Likud regime) should be the center of the controversy over the cartoons”.  

http://petras.lahaine.org/articulo.php?p=9&more=1&c=1 

James Petras har arbejdet som marxistisk sociolog i New York.

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Petras 

Den anden er doktor i patologi Robin Eastman-Abaya. Begge har arbejdet på Binghamton Universitet.

http://www.binghamton.edu/ 

Ofte er det interessant at se, hvem der har studeret på universiteterne, Norman Finkelstein f.eks.

http://en.wikipedia.org/wiki/Binghamton_University 

Faktisk har Journalisten i august 2006 bragt en note om netop dette, men derfor behøver det jo ikke være sandt.

http://www.journalisten.dk/smaat-nyt-8 

Ingen har luftet ideer om, at Flemming Rose stod bag angrebet på New York i 2001, men Flemming Rose selv har påstået, at han har spillet i angrebet med Kenneth Brylle, nu Belgien, og at han var tæt på landsholdsudtagelse engang.

Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
11.07.08 20:22
Re: Giv Cavlingprisen videre

"Henvendelsen fra Roses hånd gik imidlertid ikke kun på, at tegnerne skulle “tegne Muhammed, som de ser ham,” sådan som Rose har anført igen og igen, men var samtidig eksplicit relateret til den ophidsede debat “i forbindelse med en børnebog af Kåre Bluitgen”. Dermed indskrev Rose allerede i brevet til tegnerne hele sit forehavende i den ekstremt islamfjendtlige forfatter Kåre Bluitgens sag, som Jyllands-Posten i forvejen havde gjort til sin egen."

 Kilde: http://blog.politiken.dk/engelbreth/category/flemming-rose/ 

Fremhævet af Journalisten
Preben Nielsen
12.07.08 18:29
Re: Giv Cavlingprisen videre

@Yde

Ex-professor James Petras - en komplet galning:

 http://www.wpunj.edu/newpol/issue35/landy35.htm

 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen