search

Gider jeg endnu et socialt netværk…?

Hvorfor bruger vi al vores tid på at oprette profiler, når vi kunne bruge vores tid på at være sociale?

Hvorfor bruger vi al vores tid på at oprette profiler, når vi kunne bruge vores tid på at være sociale?

For to eller tre måneder siden fik jeg den første opfordring, og siden har flere invitationer fundet vej til min indbakke. Den anden dag bukkede jeg så under for presset, og derfor surfer jeg nu med på Facebook-bølgen.

Indtil nu har det været en ganske lille bølge for mit vedkommende: Jeg har nemlig kun fået tilføjet fire til min liste over venner. Med lidt arbejde skal der nok komme flere til, for folk skal jo lige opdage, at Filip Wallberg nu også er på Facebook.

Selvom bølgen stadig har været ganske lille, så kan jeg sagtens se fidusen i en tjeneste som Facebook.

Helt grundlæggende er det jo særdeles smart, at jeg kan holde kontakten med mine studiekammerater og venner, når de sidder på en café i København, og jeg sidder med udsigt over Vandkraftssøen i Holstebro. Selvom det kun tager fire timer i IC3 til København, så tager jeg turen ganske sjældent.

På trods af at jeg sagtens kan se et utal af fordele i et virtuelt fællesskab som Facebook, så har jeg et problematisk forhold til Facebook og lignende tjenester: Jeg er nemlig blevet for doven, og jeg gider ikke længere!

Jeg vil gerne være social, og jeg vil gerne bruge tid på virtuel kommunikation. Men jeg er blevet træt af, at jeg gang på gang skal oprette en ny profil og opbygge et nyt netværk for derefter at afsøge nettet efter det næste "in-sted" for virtuelt fællesskab.

Kan vi ikke bestemme os for et sted, hvor vi samler alle vores kræfter? På den måde kunne vi bruge tiden på at være sociale – og ikke på administration.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen