search

Gi’ mig det link!

Ekstra Bladet fortæller mig om et fascinerende toilet, som jeg kan købe på producentens hjemmeside, men hvor er henvisningen? "Toilettet produceres af virkomheden AquaOne og

Ekstra Bladet fortæller mig om et fascinerende toilet, som jeg kan købe på producentens hjemmeside, men hvor er henvisningen?

"Toilettet produceres af virkomheden AquaOne og kan købes over deres hjemmeside for omkring 2.400 kroner."

Sådan står der i artiklen "Fisk i toilettet" på ekstrabladet.dk. Men journalisten hjælper mig ikke på vej i mine bestræbelser på at købe det nødvendige toilet, alle mænd med respekt for sig selv bør købe. Måske holder journalisten igen, fordi han ikke ønsker, at artiklen skal fremstå som en reklame. Måske er det en ren forglemmelse. Uanset hvad. Linket er der ikke. Det retter jeg op på her: http://www.fishnflush.com/.

Det giver mig anledning til at trække seks love frem, der for nogle måneder siden blev nedfældet i sten af blandt andre Kim Elmose og Lars K. Jensen. De seks love er ikke en raketvidenskab, men basale regler, som alle journalister og redaktører burde følge:

Første lov: Vi linker videre til kilderne til de oplysninger, som vi bruger i vores journalistiske produkter. Har vi læst, set eller hørt væsentlig ny information på et eksternt site, linker vi til det – om f.eks. virksomheder, personer eller undersøgelser.

Anden lov: Vi linker direkte og præcist til den benyttede information på det eksterne site. Det er ordentlig service for læserne frem for blot at linke til forsiden på det eksterne site.

Tredje lov: Vi er præcise i vores informationer om, hvor et link fører hen; om hvem der har produceret de oplysninger, der linkes til, og hvornår. Læserne skal vide, hvor de kommer hen, inden de følger et link.

Fjerde lov: Vi anerkender, at en artikel bestående af præcise eksterne links til oplysninger, der beskriver forskellige vinkler af et emne, er et journalistisk produkt.

Femte lov: Vi er åbne for indkomne links til vores egne sites, fordi vi ønsker at være en integreret del af nettets økosystem.

Sjette lov: Vi tilstræber at gøre det nemt for alle at linke direkte til vores artikler.

Læs hele Linkmanifestet på kommunikationsforum.dk.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen