Gengangere i spil til Cavling-prisen

På mandag udløber fristen for forslag til årets Cavling-pris. DJ har hidtil modtaget 11 indstillinger, hvoraf flere tidligere har været nomineret til prisen.

På mandag udløber fristen for forslag til årets Cavling-pris. DJ har hidtil modtaget 11 indstillinger, hvoraf flere tidligere har været nomineret til prisen.

Både Anders Legarth Smith, Lars Teilmann og Tom Heinemann får på ny chancen for at vinde den Cavling-pris, de alle tidligere har været ganske tæt på. De er blandt de forslag, Dansk Journalistforbund har modtaget, til hvem der skal have prisen i 2008.

Anders Legarth Smith fra Politiken var sidste år nomineret sammen med Hans Drachmann for deres artikelserie om kræftpatienter i det danske system. I år er han foreløbig indstillet alene for sine artikler om psykisk syge og psykiatriens vilkår.

Lars Teilmann, Nordjyske Medier, høstede tirsdag stor hæder og 50.000 kroner som vinder af Spadestiksprisen. Men det kan blive til mere hæder for Teilmann, der også er blevet indstillet til Cavling-prisen for artikler om overmedicinering af psykisk syge.

Dokumentaristen Tom Heinemann var tæt på prisen i både 2005 og 2006, og nu kan han blive nomineret for tredje gang. Han er indstillet for dokumentarfilmen "Flip the coin – et tårn af løfter" om store tele-virksomheder, der ikke overholder deres egne etiske retningslinjer i den tredje verden.

En anden omtalt dokumentarfilm, som også er blevet indstillet til årets Cavling, er tv-dokumentaren "Er du mors lille dreng – 10 år senere", om omsorgssvigt af børn. Den er lavet af Lars Høj.

Andre foreløbige emner er blandt andet Morten Crone og Morten Frich for deres ’mash-up’-projekt "Forbrydelsen" i Berlingske Tidende, og Morten Jeppesen fra Dagbladet for hans dækning af krakket i Roskilde Bank.

Fristen for indstilling er i år blevet rykket en smule frem, og indtil nu er der som sagt kun kommet 11 forslag. Men det bekymrer ikke Cavling-komiteens formand, Carsten Ingemann.

»Det er helt normalt. Journalister arbejder helt frem til deadline, så der kommer en masse forslag på mandag,« siger han.

Forslag skal sendes til Journalistforbundet senest mandag den 3. november. Den 17. november vil de nominerede til Cavling-prisen blive offentliggjort.

3 Kommentarer

Lasse
30. OKTOBER 2008
Re: Gengangere i spil til Cavling-prisen

Nomineringen af Cavling-kandidater - den udvælgelse, som Cavling-komiteen foretager - sker først den 17. december.

Indstillingen af kandidater - som vi alle kan deltage i - har deadline 3. november. Herefter vil den samlede liste af indstillede blive offentliggjort.

preben dich
30. OKTOBER 2008
Re: Gengangere i spil til Cavling-prisen

Kan vi ikke få hele listen over de nominerede?

Erik Staffeldt
29. OKTOBER 2008
Re: Gengangere i spil til Cavling-prisen

Nå. Så gik det galt igen med sprogbehandlingen:

Anders Legarth Smith fra Politiken var sidste år nomineret sammen med Hans Drachmann for deres artikelserie om kræftpatienter i det danske system.