Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:25 15.03.2021 Jakob Albrecht

Generalforsamling i Freelancegruppen i coronaens skygge

For medlemmerne af Freelancegruppen vil 2020 blive husket for coronakrisen og de mange problemer og udfordringer, pandemien gav. Det fremgik af beretningen fra bestyrelsen på gruppens generalforsamling lørdag – der naturligvis blev afviklet virtuelt.

Bestyrelsen har det seneste år været i løbende dialog med Dansk Journalistforbund for at sikre den rigtige hjælp til freelancere og selvstændige, det nødvendige politiske påvirkningsarbejde i forhold til hjælpepakker, og ikke mindst opfordringer til arbejdsgivere, tillidsrepræsentanter og kunder om at passe godt på freelancere og selvstændige i 2020.

”Der har i den grad været brug for bestyrelsens viden om udfordringer og forslag til løsninger i DJ, og heldigvis er der blevet lyttet og effektueret,” lød det i beretningen.

I 2020 blev der også vedtaget et fælles kodeks mod seksuelle krænkelser for mediebranchen. Men ifølge Freelancegruppens bestyrelse er det dog ikke tilstrækkeligt, fordi det ikke forholder sig nok til ikke-fastansatte. Sus Falch blev genvalgt som formand.

SENESTE NYT

Flere nyheder