Gardel advarer

 "Det her er at bede om ballade," siger fællestillidsmanden i Det Berlingske Hus, Uffe Gardel.

 

"Det her er at bede om ballade," siger fællestillidsmanden i Det Berlingske Hus, Uffe Gardel.

Han er forarget over, at BL Prepress, en del af Berlingske Lokalaviser, netop har indgået et samarbejde med Vestergaards Bogtrykkeri om at producere rubrikannoncer i Bangladesh.

Det betyder, at Berlingske-virksomhedens grafikere risikerer at miste deres arbejde. Hvor mange stillinger, det præcist drejer sig om, er endnu uvist.

Vestergaards Bogtrykkeri har i over et år kørt testproduktion af annoncer for blandt andet Nordjyske Stiftstidende i Bangladesh. Projektet er støttet af Danida.

Fællestillidsmand i Det Berlingske Hus, Uffe Gardel, mener, det er betænkeligt, at en del af Berlingske-koncernen flytter danske arbejdspladser til udlandet gennem et Danida-projekt.

"Jeg frygter, at det her kan føre til konfrontationer mellem det tekniske personale og ledelsen i koncernen. Ledelsen risikerer arbejdsstandsninger," siger Uffe Gardel.

Grunden til, at Uffe Gardel frygter ballade, er de fyringer, der vil følge i kølvandet på outsourcingen.

"Rent personligt synes jeg, det er umoralsk, at koncernen bruger skatteyderbetalte Danida-penge til at flytte danske arbejdspladser til udlandet," siger Uffe Gardel og understreger, at han taler på egne vegne.

0 Kommentarer