Det kører godt for Berlingskes videresalg af artikler. Avisen sælger dagligt adskillige artikler til andre aviser. Succesen for Berlingske kan gå hård ud over stiftstidendernes fællesbureau, 4S.
Der er godt gang i salget i det artikel-supermarked, som Berlingske Tidende officielt åbnede den 1. april i år.
Fyens Stiftstidende, JydskeVestkysten, Århus Stiftstidende og De Bergske Blade, som er seks jyske aviser, køber dagligt ind hos Berlingske.
Hovedkunden er Århus Stiftstidende, som hver dag bringer flere Berlingske-historier i deres avis. Om søndagen bruger avisen omkring fire større features og baggrundshistorier.
"Det betyder klart et kvalitetsløft for vores avis. Vi mistede ved sidste fyringsrunde så mange journalister, at vi har været nødt til at have noget til at erstatte dem, og det har vi fået i Berlingske," siger Bjarne Fristed, som er redaktionschef på Århus Stiftstidende.
Århus-avisen satser så meget på aftalen med Berlingske, at Bjarne Fristed siden den 1. januar fysisk er flyttet over på Berlingske Tidende for bedre at kunne få sat skub i udnyttelsen af Berlingske-stoffet.
"Vi får kun positive reaktioner fra læserne," konstaterer Bjarne Fristed og tilføjer, at det ikke irriterer læserne, at der står Berlingske under artiklerne.
Århusianerne kan på hverdage både læse indlands-, udlands-, kultur- og erhvervsstof, som er skrevet af Berlingske-journali-ster.
4S truet
Succesen for Berlingske kan gå hen og gøre ondt på 4S, stiftstidendernes eget bureau i København, som for en tre måneder siden allerede var igennem en større afskedigelsesrunde.
"Siden 4S er blevet svag på erhvervsstoffet, er det oplagt at bruge erhvervshistorier fra Berlingske. Og det er klart, at aftalen med Berlingske gør, at 4S i det hele taget er mindre interessant for os. 4S har en truet fremtid, det vil jeg gerne stå ved," siger Bjarne Fristed.
Også på Fyn er der tilfredshed med Berlingske-indkøbene.
"Det er fint at have et større hyttefad at kunne fiske i. Vi bruger primært erhvervshistorier, men har også brugt feature-historier," fortæller Erik Stærke, som er redaktionschef på Fyens Stiftstidende.
De fynske indkøb svarer foreløbig gennemsnitlig til en artikel om dagen. Hvor Århus Stiftstidende har købt en "fuld pakke", så de for samme pris kan bruge alt det, de ønsker, har fynboerne kun købt et "klippekort" med 30 artikelklip om måneden. Også Jydske Vestkysten har købt sig til den fulde pakke, men er så nye kunder, at deres forbrug endnu ikke er så stort. B.T. har foreløbig en mindre aftale med Berlingske om at købe sig adgang til daglige filmomtaler.
Foreløbig har De Bergske Blade købt retten til frit at plukke 100 artikler eller grafikker pr. måned.
"Det er fantastisk," lyder det begejstret fra den ansvarshavende chefredaktør for de seks Bergske Blade, Kristian Sand.
"Det vil højne vores kvalitet betydeligt. Der er meget mere nerve i Berlingskes historier end i historierne fra Den Liberale Presse og Ritzau," siger Kristian Sand, som allerede har opsagt de seks avisers abonnement på Den Liberale Presse.
Når abonnementet på Den Liberale Presse udløber ved årsskiftet, går De Bergske Blade over til storindkøbsmodellen, hvor de for samme pris kan bruge alt det, de ønsker.
Berlingske har ikke en videresalgsaftale med freelancerne, så foreløbig kan avisen kun videresælge de fastansattes historier.
"Desværre gør det, at vi ikke bare kan bruge boligstoffet, da det ofte er skrevet af freelancere," siger Kristian Sand.
I bladhuset i Pilestræde har man store forventninger til, at der i fremtiden også vil være andre kunder end aviser i artikelbutikken.
"Vi forventer, at butikken udvider sig til at omfatte mange andre medier end dagblade," siger Berlingskes chef for videresalget, Søren Østergaard, til Børsen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.