Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:36 20.04.2022 Sebastian Goos

Gaffa boykotter stor koncert

Gaffa boykotter stor koncert

Gaffa kommer ikke til at anmelde Tools koncert i Royal Arena i weekenden. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Musikmediet Gaffa boykotter en stort anlagt koncert med bandet Tool i Royal Arena denne weekend.

Det skriver Gaffa i en leder, hvor boykottet begrundes med ”urimelige restriktioner”, der giver presseetiske udfordringer.

Ved koncerten skal akkrediterede fotografer nemlig skrive under på en såkaldt fotokontrakt, der ifølge Gaffa indebærer, at man giver den fulde ophavsret til billederne fra koncerten til bandet. Derudover forbeholder bandet sig ifølge Gaffa retten til at konfiskere fotografernes udstyr, hvis de fotograferer akkrediteringen, bruger blitz eller på anden vis overskrider beføjelserne om, at man kun må fotografere under det første nummer.

”I store træk fratager Tool Touring Inc. fotograferne og medierne retten til at udføre deres arbejde, og ved at underskrive kontrakterne risikerer både fotografer og medier retsforfølgelse, hvis artisten og holdet bag føler, at nogle af restriktionerne omkring koncerten ikke bliver overholdt,” lyder det blandt andet i Gaffas leder.

I 2018 boykottede Gaffa en koncert med Beyoncé og Jay-Z i Parken af lignende årsager. Gaffa tilføjer i lederen, at man håber, at andre medier vil følge trop.

SENESTE NYT

Flere nyheder