Gæt en stereotyp II

Man skal høre sandheden fra børn, fulde folk - og stockfotos. Vær med i anden etape af Journalistens gættekonkurrence om stereotype arkivbilleder. I dag handler det om billeder, der for eksempel illustrerer ”strejke”, ”arbejdsgiver” og ”a-kasse”  

Hvordan er det nu lige en typisk arbejdsgiver ser ud? Og hvordan illustrerer man en strejkeStockfotos er mediebranchens svar på supermarked-muzak og det uudtømmelige svar på enhver illustrativ udfordring.

I disse dage har du mulighed for at gætte hvem eller hvad, der gemmer der sig bag en række stockfotos, som har med medier og kommunikation at gøre. I går handlede det om faggrupper – for eksempel pressefotografer, freelancere og tv-tilrettelæggere. Freelancere befinder under et træ med en laptop, pressefotografer ligner teenagere og tv-tilrettelæggere har hjemmearbejdsplads – de sider ihvertfald i en sofa og ser fjernsyn med et stort, tilfreds smil.

I dag handler det om otte udtryk fra arbejdsmarkedet.”Strejke” er et af ordene, kan vi godt afsløre. Et andet et ”a-kasse”. Det er op til dig at gætte, om "lockout" måske passer til et ungt par i morgenkåber, billedet af en frysende kvinde på et banelegeme – eller måske et helt tredje. 
Gæt med og se alle de rigtige svar nede i bunden af artiklen.

Foto nr. 1

Foto nr. 2

Foto nr. 3


Foto nr. 4

Foto nr. 5

 

Foto nr. 6

Foto nr. 7

Foto nr. 8

(Alle fotos: Colorbox)

 

 

 

 

De rigtige svar:

Foto nr. 1: jobsamtale
Foto nr. 2: lockout
Foto nr. 3: lønforhandling
Foto nr. 4: fagforening
Foto nr. 5: strejke
Foto nr. 6: a-kasse

Foto nr. 7: arbejdsgiver
Foto nr. 8: stress

0 Kommentarer