Gå på opdagelse på ny whistleblower-værts bord

Jens Langhorn er journalist på 'Operation X' og vært på et nyt whistleblower-program. Her kan du klikke dig rundt mellem blandt andet muldvarpe-telefoner, taletidskort og avanceret optageudstyr på hans skrivebord

Hvem: Jens Langhorn
Hvad: Journalist på ’Operation X’ og på nyt whistleblower-program
Hvor: Monday Productions, København

Der står både en grå og en sort laptop på journalist Jens Langhorns skrivebord hos Monday Productions. 

Den grå computer arbejder han på til daglig, mens den sorte er forbeholdt helt særligt hemmelig kommunikation. Den kan nemlig gå på Tor-netværket, hvor redaktionen bag Operation X, der produceres af Monday, har oprettet en sikker SecureDrop-postkasse. 

»Den kan folk henvende sig til, uden at vi eller andre kan spore, hvem de er. Hvis NSA blev sat på sagen i et par uger, kunne de måske godt, men vi skal helt derud,« forklarer Jens Langhorn. 

SecureDrop-postkassen skal bruges til et nyt whistleblower-program til TV 2, hvor han bliver vært. Det første program løber over skærmen her i foråret. 

»Men det er umuligt at forudsige, hvor tit vi vil kunne lave nye programmer. Vi er afhængige af, at en whistleblower sætter os på sporet,« siger Jens Langhorn.

På billedet nedenfor kan du føre musen over de interaktive røde felter på hans skrivebord hos Monday og læse mere om de ting, han omgiver sig med.