Fyringsrunde: Her er udtalelse fra DR Nyheder

"Vi anbefaler på det allermest indtrængende DR Nyheders ledelse at tage enhver plan om at udmelde afskedigelser i morgen, af bordet," lyder det blandt andet i en udtalelse fra DR Nyheders medarbejdere. De mener, fyringsrunden på Sporten er et brud på tilliden. Læs hele udtalelsen her

DR Sportens medarbejdere har i dag valgt at nedlægge arbejdet. Det sker i protest mod en fyringsrunde, som bliver afviklet i morgen tidlig. Klokken 8.45 skal medarbejderne sidde klar ved telefonerne, hvorefter de, der skal fyres, vil blive ringet op og informeret af ledelsen.

Tidligere på dagen kunne Journalisten bringe en udtalelse fra DR Sportens medarbejdere, der cirkulerede internt i huset.

Nu har DR Nyheders medarbejdere også vedtaget en udtalelse efter et fagligt møde tidligere på dagen. På mødet besluttede DR Nyheder også, at man ikke ville nedlægge arbejdet i sympati med DR Sporten.

Du kan læse hele udtalelsen fra DR Nyheder-kollegerne herunder:

 

Udtalelse fra faglig møde i DR Nyheder, mandag den 20.01.14

Medarbejderne i DR Nyheder har fuld forståelse for den vrede og frustration, der i dag har fået vores kolleger på DR Sporten til at gå hjem. Med varslingen af, at der i morgen vil blive meddelt et uspecificeret antal afskedigelser på DR Sporten, bryder DR Nyheders ledelse på flere niveauer tilliden og samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse:

1: De informationer ledelsen indtil nu har givet  om de økonomiske problemer på DR Sporten viser, at DR Nyheders ledelse vil lade et ukendt antal medarbejdere betale med deres job for dårligt ledelsesarbejde i DR Sporten.

2: At DR Nyheders ledelse nu, i januar, lader medarbejderne vide, at man siden sommeren 2013 har kendt til problemer i DR Sportens økonomi – uden at den viden løbende er blevet fremlagt i samarbejdsudvalget eller over for enkelte tillidsrepræsentanter, er for os at se et brud på den tillid, som samarbejdet i DR skal bygge på.

3: DRs medarbejdere – også DR Nyheders medarbejdere – har siden udflytningen til DR Byen levet med tilbagevendende sparerunder, og konstante meldinger fra ledelsen om skærpet økonomi-styring og kontrol.  Hele forløbet om DR Sporten udstiller, at der er sket et alvorligt ledelsessvigt, og det er derfor i alles interesse at få afdækket, hvordan det kunne ske, sådan som ansvarsfordelingen nu en gang er defineret af ledelsen selv.

4:  Vi anbefaler på det allermest indtrængende DR Nyheders ledelse at tage enhver plan om at udmelde afskedigelser i morgen, tirsdag den 21. 01.14, af bordet.  Ledelsen må vise at man tager ansvar for miseren, ved at sikre omplacering af medarbejdere og andre løsninger, der kan bidrage til at afværge fyringer.

Vi opfordrer derfor DR Nyheders ledelse til uden tøven at gå i forhandlinger med vores tillidsrepræsentanter.

5: Ledelsessvigtet i forløbet og informationsstrømmen om DR Sporten rejser i medarbejdernes øjne alvorlig tvivl om, hvorvidt vi ad de aftalesikrede samarbejdsregler får den relevante og troværdige information om vores arbejdsplads.

Vi må derfor på det kraftigste opfordre DR Nyheders ledelse til at genrejse sin troværdighed, og sikre at hverken vores tillidsrepræsentanter eller vi fremover skal overraskes af lignende afdækninger i DR Nyheders økonomi.

6: Vi forventer derfor, at de bebudede varslinger af afskedigelser ikke gennemføres i morgen, at forhandlinger genoptages omgående, og vi afventer udfaldet af det varslede møde på DR Sporten tirsdag, kl. 09.

 

Du kan læse meget mere om fyringsrunden her på Journalisten.dk. Her er udtalelsen fra DR Sportens medarbejdere, og her fortæller en række medarbejdere om, hvordan de oplever arbejdsnedlæggelsen.

Journalisten.dk afventer fortsat en kommentar fra DR’s ledelse.

1 Kommentar

Steen Ole Rasmussen
21. JANUAR 2014
Journalisterne ved DR 2
Journalisterne ved DR 2 Detektor elsker at slå sig op som objektive formidlere af det budskab, som mainstreamøkonomerne beskriver ud fra deres ligevægtsmodeller. Her hedder det sig, at udbuddet af arbejdskraft skaber sin egen efterspørgsel: http://www.arbejdsforskning.dk/pdf/art-220.pdf

Det som man formidler videre til den arbejdende og især den ikke arbejdende befolkning, som er afhængig af indtægt, er budskabet om, at arbejdsløsheden, fyringen, indmeldelsen af journalister og andet godtfolk på markedet for ledige, ja det skaber sin egen efterspørgsel på sigt, altså, at arbejdsløshed er godt, fordi det skaber arbejde.

Hvorfor melder i jer ikke bare arbejdsløse alle sammen?

Hvorfor vil i ikke fyres, når i nu ukritisk kan viderebringe det mest gennemideologiserede budskab fra finansministeriets regnedrenge, der kun er sat i verden for at lette politikernes problem med at bortforklare det forhold, at markedet ikke har kunnet aftage eller bruge de ca. 900 000 danskere i den arbejdsdygtige alder, der har været på overførsel de sidste årtier!

Hvordan vi i have, at vi skal tage jeres problemer alvorligt, når i har mistet den intellektuelle integritet på hjemmebanen i forhold til dette problem?