Fyringerne i DR kommer i starten af september

Når DR's ledelse om kort tid skal gennemføre den store sparerunde, så vil det både ramme fastansatte, freelancere og TBA-stillinger. Det fastslår centrale kilder til Journalisten.dk. Og fyringerne vil blive gennemført i begyndelsen af september.

Når DR's ledelse om kort tid skal gennemføre den store sparerunde, så vil det både ramme fastansatte, freelancere og TBA-stillinger. Det fastslår centrale kilder til Journalisten.dk. Og fyringerne vil blive gennemført i begyndelsen af september.

Ifølge Journalisten.dk's oplysninger, så er de forskellige afdelinger i DR netop nu i gang med at konkretisere spareplanen.

Hovedrammen for besparelserne "er på plads", er meldingen.

»Nu handler det om at finde, hvilke stillinger der er tale om. Og i de tilfælde, der er tale om besatte stillinger – så hvilke personer det skal være. Men det er klart, det skal have negative konsekvenser for så få som muligt. Og det, vi kigger på, er, at vi skal have det stærkest mulige hold,« siger en central DR-kilde til Journalisten.dk.

Besparelserne i DR er en direkte konsekvens af VK-regeringens smalle medieforlig med Dansk Folkepari og Liberal Alliance.

Konkret skal DR spare 80 mio. kroner. I første omgang er det beløb dog reduceret til 70 mio. kroner, da det trækker ud med at få sendt FM4-frekvensen i udbud – og dermed behøver DR ikke lægge P1 og P2 sammen før engang til næste år.

Som Journalisten.dk kunne fortælle i mandags, så fortsætter DR med P2 i fuldstændig uændret form frem til november 2011.

»Det betyder, at den del af spareplanen, der relaterer sig til P1 og P2 – ja, den vil først blive effektueret om et år,« siger en topchef i DR.

I kroner og øre betyder det, at man først om et år skal finde de 10 mio. kroner, som relaterer sig til den del af spareplanen.

Ikke desto mindre står DR foran en stor fyringsrunde om en måneds tid.

»Vores målsætning er, at det skal have så få menneskelige konsekvenser som muligt. Men det er endnu for tidligt at sige, hvor mange det konkret drejer sig om.«

På spørgsmålet om, hvornår i september medarbejderne i DR skal forvente, at besparelserne gennemføres, lyder svaret:

»Så hurtigt som muligt.«

Blandt medarbejderne er der i øvrigt flere, som forventer, at DR's ledelse vil lade mange af de såkaldte TBA-ansatte, de tidsbegrænset ansatte, ryge som nogle af de første. Især inden for nyhedsområdet er der rigtigt mange korttidsansatte medarbejdere.

»De er meget usikre nu, så mange af dem søger nok nu videre med arme og ben,« bemærkede en af de fastansatte over for Journalisten.dk lige inden ferien.

0 Kommentarer