Fyringer undgået på Urban

Det er lykkedes at undgå fyringer på Urban. Det oplyser tillidsrepræsentant Lykke Wiborg.

Det er lykkedes at undgå fyringer på Urban. Det oplyser tillidsrepræsentant Lykke Wiborg.

Fire journalister er flyttet fra Urban til Berlingske Tidende, og to chefstillinger er nedlagt. Derudover er en ledig journaliststilling ikke genbesat. Dermed er det lykkedes Urban at komme igennem en sparerunde, uden at det har kostet fyringer.

»Da der blev meldt ud, at Urban skulle spare, var der nogle, der selv søgte over på Berlingske Tidende, og andre, der blev spurgt, om de ville skifte. Vi er selvfølgelig glade for, at det kunne løses sådan,« siger Lykke Wiborg.

Der er i alt omkring 22 journalister tilbage på Urban. De to chefstillinger, der er nedlagt, er Henrik Bays tidligere stilling som redaktionschef. Han er i stedet blevet konstitueret chefredaktør efter Dorthe Carlsen, som i forbindelse med omlægningerne af Urban besluttede sig for at forlade avisen efter tre år.

Den anden nedlagte chefstilling er en it-chef-stilling, som ikke er blevet genbesat, efter at den daværende it-chef forlod Urban sommeren 2007.

Medarbejderforeningerne på Urban og Berlingske Tidende ligger lige nu i forhandlinger om, at Urbans fotograf skifter til Berlingske Tidende. Det er dog hensigten, at Urbans fotograf stadig skal levere til Urban gennem en videreudnyttelsesaftale.

0 Kommentarer