Fyringer skal løses ved frivillige fratrædelser på Ekstra Bladet

Ekstra Bladets tillidsmænd og ledelse begyndte i går forhandlingerne i forbindelse med den varslede fyringsrunde, hvor der skal skæres 16 stillinger. »Vi er enige om, at det skal løses ved frivillighed,« siger tillidskvinde hos Ekstra Bladet Tine Johansen

Der skal skæres 16 stillinger hos Ekstra Bladet. Det kom ud mandag, efter at ledelsen havde meldt ud, at en ny fyringsrunde bliver en realitet.

I går berettede flere kilder fra Ekstra Bladet over for Journalisten, at stemningen er trykket på avisen. Fyringsforløbet bliver kaldt ”usmidigt”, ligesom en anden medarbejder sagde, at ”papiravisen er i en dødsspiral.”
Helt så kontant er Tine Johansen, tillidskvinde på Ekstra Bladet, ikke.

»De kan gemme sig bag deres anonymitet. Mens vi er i en forhandlingssituation, kan jeg ikke sige så meget som dem. Jo mere jeg siger, jo sværere kan jeg gøre det,« siger hun til Journalisten.

Tine Johansen vil dog gerne fortælle om gårsdagens forhandlingsforløb, hvor hun og hendes stedfortrædende tillidsmand satte sig ned med chefredaktør Poul Madsen og administrerende direktør Ole Sloth.

»Vi er kommet så langt, at vi er enige om, at det her skal løses ved frivillighed. Så vi tager hul på en runde, hvor man kan melde sig til at fratræde, ligesom det skete for tre år siden, da der var fyringsrunde,« siger hun.

– Men er der nogen, der vil gå frivilligt?

»Jeg spår en vis interesse, men jeg tør ikke gisne om, hvor mange der er tale om,« siger hun.

Ifølge overenskomsten har tillidsmændene nu 14 dage, hvor de kan påpege over for ledelsen, hvor der kan spares i stedet.

»Vi kan få udleveret nogle udgiftsposter. Så kan vi pege på nogle ting og sige, at her skal der spares i stedet,« siger hun.

Tine Johansen siger, at en fyringsrunde er det værste, man kan opleve på en arbejdsplads.

»Der går altid utroligt lang tid, før man er kommet sig over en fyringsrunde. Det er et voldsomt slag. Det er ens gode kammerater, det går ud over. Det er det hårdeste,« siger hun.

0 Kommentarer