Fyringer på TV 2 inden maj

Senest den 1. maj får medarbejderne på TV 2 besked om, om de er fyret eller ej. I dag blev medarbejderne orienteret om ledelsens spareplaner.

Senest den 1. maj får medarbejderne på TV 2 besked om, om de er fyret eller ej. I dag blev medarbejderne orienteret om ledelsens spareplaner.

Et underskud i 2007 på 213 millioner kroner betyder, at TV 2 skal fyre medarbejdere. Det fik medarbejderne at vide på et møde torsdag. Ledelsen giver nu sig selv en måned til at finde ud af, hvor der skal spares.

»Direktør Merete Eldrup forklarede, at situationen er alvorlig. De historier om fyringer, der var fremme i går, viste sig at være gode nok. Folk er forskrækkede,« siger tillidsmand på TV 2 Lennart Sten

Ved mødet fik medarbejderne ikke noget konkret at vide om, hvor der skal skæres. Det vil ledelsen bruge den næste måned til at finde ud af. Lennart Sten fortæller, at man nu sætter sig sammen med ledelsen i et forsøg på at nedbringe antallet af afskedigelser og sikre fratrædelsesordninger for medarbejdere, der ønsker at stoppe.
»Vi arbejder sammen med ledelsen om at hjælpe folk med at komme videre ved for eksempel at oprette en jobbank.«

Han siger, at så længe der ikke er truffet beslutning om, hvor der skal spares, er usikkerheden det værste.
»En fyringsrunde er som en virus. Man ved ikke, om man bliver ramt, og det betyder, at flere mennesker end nødvendigt bliver usikre. Vi ved jo ikke, om det bliver en stor eller lille tilpasning – men de fleste medarbejdere beholder trods alt deres arbejde,« siger Lennart Sten.

»Vi er fortsat Danmarks største tv-station, og vi har den største nyhedsorganisation i landet. TV 2 er stadig et fantastisk godt sted at være, så vi skal også tænke på, hvordan vi kommer videre efter den 1. maj.«

0 Kommentarer