Fyret fra DR efter lækagesagen – nu vinder han priser

Han har været tæt på at vinde Cavling-prisen flere gange. Men til trods for sit talent blev Nils Giversen fyret fra DR i februar, da han blev udpeget som kilden til lydfilen i lækage-sagen. Nu har han atter vundet en fornem pris. (opdateret)

Han har været tæt på at vinde Cavling-prisen flere gange. Men til trods for sit talent blev Nils Giversen fyret fra DR i februar, da han blev udpeget som kilden til lydfilen i lækage-sagen. Nu har han atter vundet en fornem pris. (opdateret)

DR har ikke villet vide af ham i måneder. Øjeblikkeligt efter han i bruar blev udpeget som den DR-medarbejder, der lækkede den berømte lydfil til Christoffer Guldbrandsen i lækage-sagen, blev Nils Giversen fyret.

Begrundelsen var, at han havde handlet på en måde, der var uforenelig med DR's beskyttelse af sine kilder samt de etiske retnignslinjer om blandt andet videregivelse af fortrolige oplysninger til tredje part.

Og det til trods for sit enorme talent, som flere gange har bragt ham tæt på Cavlingprisen. Blandt andet sidste år for dokumentarudsendelsen "SOS – Fanget af pirater". Og før det for den undersøgende dokumentarfilm ’Drabet på Rust’.

Støtte har der til gengæld været masser af blandt kollegerne, som blandt andet skrev en sympati-erklæring, efter han blev fyret.

Her hed det blandt andet:

"Vi skal ikke forholde os til den konkrete sag, men vil her forholde os til personen og journalisten Nils Giversen. Vi, der kender ham, oplever ham som en meget dygtig journalist, der altid har forsøgt at leve op til den bedste standard i faget."

Siden har der været forholdsvis stille omkring Nils Giversen, men nu har han atter vist sin styrke.

På den årlige tv-festival i Monte Carlo blev det forleden til en guldnymfe i kategorien: "Bedste nyhedsdokumentar".

Og igen var det for udsendelsen "SOS – Fanget af pirater", hvor seerne følger en piratkapring time for time ud for Somalias kyst. Udsendelsen, som Nils Giversen har tilrettelagt, havde premiere på DR i september og følger den danske rederidirektør Per Gullestrup, der skal forsøge at forhandle om 13 søfolks liv og millioner af kroner.

Det er i øvrigt tredje gang siden 2003, at det lykkes DR Dokumentar at få Guldnymfen i Monte Carlo for ’Bedste nyhedsdokumentar’. 

DR har foreløbig ikke planlagt nogen officiel fejring af guldnymfen, men kollegerne i DR har planer om at udbringe en skål for Nils Giversen senere i denne uge.

0 Kommentarer