De fyrede journalister fra 24timers Kolding-redaktion er vrede over ikke at være blevet fritstillet øjeblikkeligt. Men de må gerne bruge arbejdstiden på at søge nyt arbejde, siger chefredaktør Marianne Gram.
Tre journalister og en fotograf mister arbejdet, når Kolding-redaktionen lukker. De har fire måneders opsigelse, men de er tvunget til at blive på arbejdspladsen tiden ud.
»Vi har haft nogle andre opsigelser, der gør, at jeg simpelthen har brug for deres arbejdskraft. Og så er det jo ikke en hemmelighed, at vi gør det for at trimme organisationen, som stadig vil køre med underskud. Så der er ikke så meget at rutte med,« siger chefredaktør Marianne Gram.
Medarbejderne har forhandlet sig frem til en ekstra månedsløn for dem, der bliver hele perioden ud. Men den øjeblikkelige fritstilling stod øverst på ønskelisten.
»Det var et brændende ønske for nogle at blive fritstillet. Der er ingen, der har lyst til at arbejde et sted, som man er blevet fyret fra. Jeg synes, en øjeblikkelig fritstilling ville have været et minimum af kompensation, og det er jo også almindelig praksis, både i branchen og i vores koncern,« siger tillidsrepræsentant Kristian Kornø Rasmussen.
Da Politiken i efteråret fyrede et antal medarbejdere, blev de alle fritstillet med det samme. Det samme skete, da 24timers konkurrent Nyhedsavisen fyrede folk i maj måned.
Men Marianne Gram afviser, at der skulle være en kutyme omkring fritstillinger.»Så vidt jeg ved, er der ingen automatik i, at man skal fritstilles. Og i forhold til journalisterne på Politiken er det jo også en helt anden medarbejdertype, vi har at gøre med. Det var jo folk, der havde siddet på arbejdspladsen i 25 år,« siger hun.
Til gengæld lover hun, at medarbejderne i Kolding vil møde stor velvilje, hvis de vil bruge arbejdstiden til at søge nye jobs:
»Vi vil være meget fleksible, og skal man bruge en halv eller en hel arbejdsdag, så vil vi ikke være smålige.«
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.