Fynske Medier vinder over lokal netavis i klagesag

Mediehuset Fynske Medier har vundet over enmandsprojektet Svendborgs Netavis i kampen om to domænenavne på nettet. Netavisens bagmand går ikke videre med sagen.

Mediehuset Fynske Medier har vundet over enmandsprojektet Svendborgs Netavis i kampen om to domænenavne på nettet. Netavisens bagmand går ikke videre med sagen.

Det er ikke længe siden, journalist Frede Jakobsen selv sad som lokalredaktør under Fynske Mediers faner i Svendborg. Men så startede han sin egen netavis, og siden har der været flere stridigheder mellem Fynske Medier og Frede Jakobsens enmandsavis.

Det seneste slagsmål handler om domænenavne på nettet. Frede Jakobsens nye netavis fik navnet Svendborgs Avis, og i den forbindelse købte han de to ledige domæner www.svendborgsavis.dk og www.svendborgavis.dk.

Men det kan skabe forvirring hos læserne, der tror, de er landet hos Fynske Mediers lokale Svendborg-udgave, mener mediehuset, der startede en sag hos Klagenævnet for Domænenavne.

I dag faldt der afgørelse til fordel for Fynske Medier. Frede Jakobsen skal således overdrage de to domæner til sin tidligere arbejdsgiver. Det skriver Svendborgs Netavis, som Jakobsen har døbt sit netmedie, efter han fik en sag på halsen.

Klagenævnet har endnu ikke offentliggjort afgørelsen, men Svendborgs Netavis gengiver selv afgørelsen, og her står blandt andet:

»Nævnet finder, at indklagede ved denne adfærd har handlet illoyalt over for klageren, og at der således foreligger en krænkelse af domænelovens 12, stk. 1, der er lydende: '§ 12, stk. 1. Registranter må ikke registrere og anvende internetdomænenavne i strid med god domænenavnsskik'.«

Og videre:

»Nævnet træffer herefter følgende afgørelse: Indklagede, Frede Jakobsen, skal anerkende, at de foreliggende registreringer af domænenavnene "svendborgavis.dk" og "svendborgsavis.dk" er i strid med gældende dansk ret, og at registreringerne af domænenavnene overføres til klageren, Fynske Medier P/S som fuldmægtig for A/S Svendborg Avis. Overførslerne gennemføres 4 uger efter nedenstående dato. Klagegebyrerne tilbagebetales til klageren.«

Frede Jakobsen har allerede besluttet, at han ikke vil gå videre med sagen.

»Klagenævnets afgørelse kan ikke ankes til nogen myndighed. Derimod kan Klagenævnets afgørelse indbringes for retten. Det sker ikke. Af den simple grund, at det har Svendborgs NetAvis ikke råd til. Desuden er navnet svendborgsnetavis.dk efter et halvt år på nettet nu så kendt i hele Svendborg, at de færreste kan huske, at avisen startede med at hedde svendborgsavis.dk,« skriver han i sin artikel.

4 Kommentarer

Anders Böye
14. SEPTEMBER 2010
Re: Fynske Medier vinder over lokal netavis i klagesag

Kære Frede

 Helt enig med Jan Eskildsen

Tillykke med den flotte PR og det nye domæne skib som du så flot sejler videre i,

Jan Eskildsen
14. SEPTEMBER 2010
Re: Fynske Medier vinder over lokal netavis i klagesag
Fredes avis er et forfriskende pust ind i den kvalmende stak af muggen mainstream.
Niels Riis Ebbesen
14. SEPTEMBER 2010
Re: Fynske Medier vinder over lokal netavis i klagesag
Hvis Fynske Medier ejer selskabet A/S Svendborg Avis og varemærket Svendborg Avis, så er sagen vel egenlig rimelig nok, for selvefølgelig skal de ikke acceptere, at der er andre som registrerer deres navn, som domaine på Internettet.

Men Fynske Medier har da sørget for, at Frede Jakobsen har fået en hel masse omtale/reklame, for havde det ikke været for denne sag, så havde jeg og mange andre næppe hørt om hans nyhedsside, men nu har jeg rent faktisk været inde og se den.

MVH
NRE
Henrik Lind Jørgensen
14. SEPTEMBER 2010
Re: Fynske Medier vinder over lokal netavis i klagesag
Hele denne sag skriger jo til himlen, men Frede Jakobsen kan glæde sig over, at han moralsk har vundet over Per Westergård, Jørgen Krebs og de andre fynske redaktører i små sko.
At én mand kan gøre to store mediehuse så smadderbange, at de jagter domænenavne, de aldrig har registreret, er da komisk. I øvrigt er det nok kun forlængst afdøde Venstrefolk, der kan huske Svendborg Avis... for alle andre er (eller nok rettere var, eftersom avisen taber så mange abonnenter) det amtsavisen.
Jeg venter spændt på næste kapitel hvor de fynske (i virkeligheden er de jyder...) chefredaktører himler op.