Fynske Medier sparer 8 millioner uden at fyre

Fynske Medier beskærer antallet af redaktionelle chefer, og fotograferne mister 3.500 kroner om måneden i tilskud til bil. Til gengæld undgår de fyringer trods millionbesparelser. »Ledelsen har opført sig fornuftigt,« siger tillidskvinde Lene Sarup til Journalisten.dk.

Fynske Medier beskærer antallet af redaktionelle chefer, og fotograferne mister 3.500 kroner om måneden i tilskud til bil. Til gengæld undgår de fyringer trods millionbesparelser. »Ledelsen har opført sig fornuftigt,« siger tillidskvinde Lene Sarup til Journalisten.dk.Jyllands-Posten gør det. Berlingske gør det. Men ikke Fynske Medier – altså fyrer journalister, når der er for få penge i kassen. I hvert fald ikke i denne omgang.

Tidligere på året sparede Fynske Medier tre millioner kroner, og nu skal mediehuset skære yderligere otte millioner kroner. Men tillidsrepræsentant Lene Sarup ser – trods de færre penge – lyst på sparerunden.

»Det står ikke til diskussion, at vi skal spare, men jeg synes, at ledelsen har opført sig fornuftigt, da besparelserne ikke betyder fyringer,« siger Lene Sarup til Journalisten.dk.

Hun forklarer, at besparelserne betyder, at dele af husaftalen er blevet opsagt. 

Helt konkret betyder besparelserne, at antallet af redaktionelle chefer falder fra de nuværende 17 til 12. En er rejst til anden virksomhed – resten fortsætter i andre stillinger.

»Ledelsen sender et godt signal ved at være en del af besparelserne,« siger Lene Sarup.

Derudover mister fotograferne et månedligt tilskud på 3.500 kroner, hvis de bruger egen bil på arbejdet.

»De seks berørte fotografer er meget kede af, at de mister tilskuddet. Det kan jeg sagtens forstå,« siger Lene Sarup.

Fotograferne har dog stadig mulighed for at få en firmabil-ordning.

Det er ikke kun redaktionen, der mærker besparelserne på Fynske Medier. Sundhedsforsikringen for alle medarbejdere i koncernen er blevet sagt op. Derudover:

»Folk rundt omkring i koncernen er blevet sat ned i løn. De skal udføre det samme arbejde som før, men de mister en del af deres månedsløn,« siger Lene Sarup.

Tillidsrepræsentanten mener, at ledelsen på Fynske Medier har ageret fornuftigt ved ikke at fyre redaktionelle medarbejdere.

»Vi kan ikke blive ved med at levere samme kvalitet, hvis vi bliver færre hænder. Det har ledelsen indset.«

0 Kommentarer