Fynske aviser klar med fratrædelsestilbud

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende tilbyder tre måneders ekstra løn til de medarbejdere, der vil gå selv, inden det redaktionelle samarbejde starter til januar.

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende tilbyder tre måneders ekstra løn til de medarbejdere, der vil gå selv, inden det redaktionelle samarbejde starter til januar.

Hvis du tager en frivillig fratrædelsesordning på Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis, lægger ledelsen tre måneders løn oveni den overenskomstpligtige ordning. Fyens Stiftstidende var ellers gået væk fra fratrædelsesordninger, men de to avisers særlige historie har gjort, at det nu er kommet på tale igen.

»Det er vores tanke, at der sidder nogle medarbejdere rundt om på redaktionerne, der får svært ved at arbejde sammen med de mennesker, der før har været deres fjender. Det kan jeg sagtens forstå, så derfor har vi valgt at give dem en lille bonus, hvis de vil sige fra allerede nu,« forklarer chefredaktøren på Fyens Stiftstidende, Per Westergård.

Aviserne har givet frit lejde indtil den 23. oktober, hvor folk kan lave en fratrædelsesaftale med ledelsen. Først derefter vil ledelsen overveje fyringer, hvis der stadig skal skæres medarbejdere.

»Jeg har indtryk af, at der allerede nu er en halv snes stykker, der vil takke ja til ordningen,« siger Per Westergård.

Fratrædelsesordningen er afhængig af anciennitet, og medarbejdere, der har været ansat i over 18 år, vil komme helt op på 13 måneders udbetalt løn, hvis de vælger at stoppe. Tilbuddet er det samme på begge aviser.

1 Kommentar

Finn Arne Hansen
13. OKTOBER 2009
Re: Fynske aviser klar med fratrædelsestilbud
Besynderligt, at der kan gives fratrædelsestilbud før den 19. oktober. Først da skal Fyns Amts Avis' aktionærer beslutte, om de vil være med til den halve avisfusion - som erfaringen viser vil medføre en oplagskatastrofe. Hvor er den kritiske journalist? Nå nej, det er jo bare i provinsen...