Fynsk radio uden journalister

Fyens Stiftstidende dropper nu journalisterne på Radio 3. Ledelsen har besluttet, at de tre journalister og den ene praktikant, som tidligere var tilknyttet radioen, i stedet skal flyttes til web.

Fyens Stiftstidende dropper nu journalisterne på Radio 3. Ledelsen har besluttet, at de tre journalister og den ene praktikant, som tidligere var tilknyttet radioen, i stedet skal flyttes til web.

Radioværter skal i fremtiden selv tilrettelægge nyhedsindslag og på egen hånd tage kontakt til journalister, når Radio 3s indslag skal produceres. Omlægningen er et resultat af, at Radio 3 giver underskud, mens webben vokser og vokser.
»Jeg kan godt retfærdiggøre omstruktureringen, fordi jeg følger, hvad det fynske publikum ønsker. De vil have flere ressourcer til nettet. Samtidig efterspørger de musik i radioen. Derfor tror jeg, kombinationen af musik og radioværter bliver den bedste løsning,« siger chefredaktør på Fyens Stiftstidende Per Westergård til Journalisten.dk.

Tidligere sendte Radio 3 nationale nyheder på hele klokkeslæt og regionale nyheder på halve. Nu er de regionale nyheder blevet nedlagt og indgår i stedet i den generelle sendeflade.

I morgen er Per Westergård og Mikael Kamber, chefredaktør på JydskeVestkysten, gæster i P1s program 'Mennesker og Medier'. Her vil emnet 'Radio uden journalister?' blive debatteret.

Thorkild Ellerbæk, der er lektor på Danmarks Journalisthøjskole med radiojournalistik som ekspertområde, er ikke tilhænger af omstruktureringen:
»Det synes jeg er komplet idiotisk. Vi ved, at journalistiske nyhedsindslag er noget, lytterne sætter pris på. Det er et væsentligt element i radiofladen. Hvis man smider nyhedsindslag ud hulter til bulter, af folk uden journalistisk baggrund, bliver det uprofessionelt,« siger Thorkild Ellerbæk.

I fremtiden vil Per Westergård ikke udelukke, at Fyens Stiftstidende igen vil satse på at få flere journalistiske nyhedsindslag i radioen. Men først skal kanalen kunne finansiere sig selv.
»Hvis dette var det bedste af alle verdener, havde vi ansat fem nye medarbejdere til nettet, som er et ubegribeligt vækstområde, og beholdt medarbejderne på radio. Sådan er tiderne desværre ikke, da der er færre abonnenter og annoncer. Indtil nu har radioen ikke givet overskud,« forklarer Per Westergård, chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

Hør radioprogrammet 'Radio uden journalister' på P1 i morgen.

0 Kommentarer