Fyns Amts Avis søger chefredaktør-praktikanter

Chefredaktør Troels Mylenberg vil have praktikanterne ind på chefkontoret, hvor de skal være med til at udvikle avisen.

Chefredaktør Troels Mylenberg vil have praktikanterne ind på chefkontoret, hvor de skal være med til at udvikle avisen.

Fredag udsendte Fyns Amts Avis de fleste øvrige medier deres opslag om ledige praktikstillinger. Men regionalavisen har en lille ekstra bonus at lokke med: en praktikperiode som chefredaktør. Her får praktikanterne ifølge opslaget mulighed for at deltage i ledelsesmøder, skrive avisledere og sætte deres eget præg på avisens overordnede strategier.

Og det sidste er skam ment helt bogstaveligt, siger chefredaktør Troels Mylenberg til Journalisten.dk.

»Jeg husker fra dengang jeg selv var praktikant, at hvis nogen var kloge på hvordan avisen skal ledes, så var det os praktikanter. Jeg har stor tiltro til at de unge praktikanter – som jeg jo kender fra min tid på SDU – har en del at byde ind med ledelsesmæssigt,« siger Mylenberg.

Han forklarer at praktikanten sammen med ledelsen kommer til at formulere et forandringsprojekt, undersøge forhold og sætte nye initiativer i gang.

»Jeg tror, det er vigtig, at man får oplevelsen af, hvordan man driver en journalistisk virksomhed, for det er noget, journalister er tvunget til at forholde sig til i dag, hvor pengene ikke bare bliver kørt ind med sækkevogne. Vi vil gerne give indblik i, hvad det er at være leder – og samtidig suge ud af de unge mennesker, hvad de tænker,« siger han.

Han erkender dog også, at der tiltaget også skal tjene til at gøre praktikpladserne på Fyns Amts Avis mere attraktive.

Hvor stor en del af praktikopholder der skal finde sted i chefredaktionen ligger ikke fast, men vil blive aftalt fra gang til gang. Et typisk forløb kunne være på en måned, men man kan også vælge helt at springe det over.

Fra Journalistforbundets side hilser man initiativet velkommen – også selvom DJ ikke organiserer chefer.

»Hvis nogen har lyst til at bruge nogle uger i chefredaktionen, så ser jeg ingen problemer i det. Og skal man skrive en leder, kan der jo også være noget journalistisk i det. Indsigt i strategi og forretningsudvikling er sikkert heller ikke dårligt at have. De fleste chefredaktører er også journalister af uddannelse,« siger Henrik Bruun, faglig konsulent i DJ med ansvar for uddannelse.

0 Kommentarer