Fyens.dk på ubetrådt land

Godt 600 fynboer har købt et abonnement på en personlig avis. Fyens Stiftstidende har siden januar som den eneste avis i landet tilbudt en skræddersyet netavis.

Godt 600 fynboer har købt et abonnement på en personlig avis. Fyens Stiftstidende har siden januar som den eneste avis i landet tilbudt en skræddersyet netavis.

Det lugter lidt af fremtid.

Som besøgende på fyens.dk kan man sammensætte sit helt eget avisabonnement. Bor man i Fåborg og interesserer sig for sport, så kan man klikke på sydvestfyn og sport, når man bestiller sit avisabonnement.

Prisen begynder ved 8,50 kr. per stofområde per måned.

Når man har tastet brugernavn og kodeord, får man adgang til alle artikler fra den trykte avis om sport og alle artikler fra sydvestfyn.

Fynboerne har haft denne mulighed siden januar, og det har 600 benyttet sig af.

"Det er rene netabonnementer. Ikke kunder, som får netabonnementet gratis, fordi de abonnerer på den trykte avis," understreger Troels Vinding, der er internetchef på Fyens Stiftstidende.

Han er tilfreds med antallet af nye kunder. Og det er svært at være rigtig kritisk her, for der er ingen andre aviser at sammenligne med.

"Det er ubetrådt land," siger Troels Vinding.

Her vil nogen måske indvende, at Jyllands-Posten, Lolland-Falsters Folketidende og Nordjyske Stiftstidende også tilbyder netabonnementer.

Men med de abonnementstyper har du kun muligheden for at købe det hele. Man kan altså ikke selv sammensætte sin avis.

Teknologien på fyens.dk er ikke noget særligt. Det er mere frygten, der afholder andre aviser fra at gøre det samme. Frygten for, at det skal koste penge i sidste ende. Et attraktivt netabonnement risikerer ganske enkelt at stjæle kunder fra den trykte avis.

"Der er sikkert nogen, der har opsagt deres avisabonnement. Vi har ikke lavet en samkøring endnu, så jeg ved det ikke. Men der har ikke lydt noget ramaskrig fra avissalgsafdelingen," siger Troels Vinding.

Han har heller ikke nogen statistik over, hvem kunderne er. Men fornemmer, at det blandt andet er unge og folk, der bor uden for øen og lige skal følge med i, hvordan det går hjemme i Ringe eller i Bogense.

Der har været en jævn tilvækst af netkunder siden januar, og Troels Vinding regner med at have 1000 rene net-aviskunder ved næste årsskifte. Det synes han er flot, men det er stadig ikke nok til, at netavisen giver overskud, erkender han.

"Det er selvfølgelig alles ambition at tjene penge. Men folk er igennem ti år blevet vænnet til, at indholdet på nettet er gratis. Så jeg ser det også som et led i en opdragelse," siger Troels Vinding.

For at gøre det mere attraktivt at være betalende kunde på nettet, har netabonnenter fået adgang til hele avisens arkiv siden 2000. Det er samtidig kun netabonnenter, der får lov til at skrive debatindlæg på nettet. Gratister må kun læse.

På http://www.fyens.dk/ kan man få et gratis 14-dages abonnement på netavisen.

Søg
Udskriv side Tip-en-ven

0 Kommentarer