Fusions-forvirret? Her er hele forløbet

DJ's ledelse har besluttet at udskyde en fusion med Kommunikation og Sprog på ubestemt tid. Forud er gået halvandet års arbejde med fusionsplanerne. Men faktisk begyndte de første tilnærmelser allerede i 2002. Tag en tur på en interaktiv tidslinje over hele forløbet

Dansk Journalistforbund er ikke klar til en fusion med forbundet Kommunikation og Sprog.

Sådan lød konklusionen på det ekstraordinære møde, som DJ's hovedbestyrelse holdt mandag eftermiddag.

De første tanker om et "bryllup" mellem DJ og KS begyndte helt tilbage i 2002, da a-kasserne fusionerede. Få år efter begyndte de to forbund at snakke om at flytte sammen i nye lokaler – hvilket dog aldrig blev til noget – og i februar 2013 bekendtgjorde ledelsen i både DJ og KS, at de ville arbejde hen mod en fusion.

Siden har medlemmerne givet grønt lys til, at DJ kunne afdække fordele og ulemper ved en eventuel fusion. Debatten har til tider været heftig – blandt andet, da HK blandede sig og sammenlignede KS med en "gul" fagforening – og undervejs er tidligere fusionstilhængere faldet fra, mens andre er blevet overbeviste om, at fusion er det rigtige.

Interaktiv tidslinje

Nedenfor kan du bladre frem og tilbage i Journalistens interaktive tidslinje over fusionsforløbet mellem DJ og KS. 

Når du fører musen hen over højre side af teksten, får du mulighed for at bladre videre til næste punkt på tidslinjen. Du kan også zoome ind og ud og selv trække dig frem eller tilbage i forløbet.

SE TIDSLINJEN I FULD SKÆRM: Klikker du her, åbner tidslinjen i et nyt vindue, hvor den vises i fuld skærm.

1 Kommentar

Jan August Hillers
12. NOVEMBER 2014
Tak for denne tidslinje.

Tak for denne tidslinje.
Jeg ved, at det ikke kun er mig, der blev meget taknemmelig for det fornemme stykke fagbladsarbejde, der blev åbenbaret i Lasses artikel den 23. april 2013.
Heri fik vi indblik i medlemsskaren i KS - en information, som DJ ikke havde ulejliget sig med at give os - af meget forståelige, men ikke mindre forkastelige grunde.
Alternativt havde Journalisten gjort det arbejde, som DJ for længst burde have gjort under arbejdet med en fusion. Og det er næsten værre.