Fusion mellem Polinfo og Avisdata

Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende samler deres avisarkiv i en stor fælles database. Fremtiden byder på både medieovervågning og -analyser.

Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende samler deres avisarkiv i en stor fælles database. Fremtiden byder på både medieovervågning og -analyser.

I slutningen af april blev Danmarks tre største aviser enige om at gå sammen i et nyt fælles avisarkiv. Det nye selskab erstatter Polinfo og Avisdata, og kommer således til at dække størstedelen af det danske avismarked.

Artikelsøgning vil ligesom for Polinfo være virksomhedens største indtægtskilde. Selv om selskabet vil være altdominerende på det danske marked, vil det ifølge den nye direktør, Klaus Nyen-gaard, ikke få indflydelse på prisen.

"Vi skal ikke hente vores vækst ved kunstigt at begynde at skrue priserne op. Vi er ikke interesserede i at blive beskyldt for forkert opførsel, det ville være at skyde os selv i foden," siger Klaus Nyengaard.

Udover artikelsøgning skal virksomheden på længere sigt konkurrere med medieovervågningsvirksomheder som Observer, Infopaq og A'jour Klip. Klaus Nyengaard forventer, at Avisdata og Polinfos afløser i fremtiden vil kunne tilbyde medieovervågning og basale medieanalyser til en meget konkurrencedygtig pris.

"Vi vil kunne lave basalanalyser bedre og billigere end medierådgivningsvirksomheder. De kan til gengæld bruge vores analyser som udgangspunkt for mere dybdeborende analyser og pr-rådgivning," siger Klaus Nyengaard.

Vil det ikke være fristende også selv at udføre den sidste del af arbejdet?

"Vi vil aldrig rådgive. Det er medieanalytikernes arbejde. Rådgivning og dybdeborende analyser er slet ikke vores mål," siger Klaus Nyengaard.

Konkurrencestyrelsen skal godkende det nye selskab, før arbejdet officielt kan gå i gang. Afgørelsen kommer inden for de næste par måneder, men Klaus Nyengaard regner ikke med problemer.

"Hvis man kan have et mælkeselskab, der sidder på 99,5% af markedet, så mener jeg ikke, der skulle være problemer med at godkende et selskab som vores," siger Klaus Nyengaard.

0 Kommentarer