Dansk Ornitologisk Forening lancerer webmagasin i kombination med trykt medlemsblad. »Det er dyrt at trykke et blad. Med det digitale magasin kan vi udnytte vores ressourcer bedre og give mere kvalitet vores brugere,« siger kommunikationschef Tine Stampe til Journalisten.dk.
Kommunikationschefen i Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Tine Stampe, sad med en vinderhånd: Brugerne var vilde med foreningens medlemsblad. Eller…
»Når vi lavede brugerundersøgelser, var alle meget tilfredse med bladet, men når vi spurgte ind, viste det sig, at under halvdelen af medlemmerne læste magasinet,« siger Tine Stampe til Journalisten.dk.
Det fik kommunikationsenheden i DOF til at tænke anderledes, og dagen efter påske gik foreningens nye store satsning – Pandion – i luften.
»I mangel af et bedre ord kalder jeg det et digitalt magasin. Der er mange funktioner, som også er i et almindeligt magasin. Det har en redaktør, velredigerede historier i artikelform, og i modsætning til mange internetportaler, så har Pandion udelukkende pushinformation – man kan altså ikke trække data ud,« siger Tine Stampe.
Pandion erstatter ikke DOF's trykte medlemsblad. Tværtimod skal de to fungere i tæt samarbejde.
»Vi vil arbejde på tværs af platformene. I næste udgave af det trykte magasin har vi for eksempel en historie om viber. Den korte version bruger vi tryksværte på i bladet, mens den lange og mere videnskabelige version med store grafer og flotte billeder kun kommer i digital form. Vi versionerer historierne til de forskellige målgrupper,« siger Tine Stampe, der sammenligner det nye Pandion med en webavis, hvor der løbende vil blive tilført artikler og andet indhold.
Hvorfor bliver I digitale?
»Tidligere brugte vi enormt mange penge på trykning og porto, som vi ikke syntes havde indholdsmæssig værdi. Nu kan vi kan udnytte vores ressourcer bedre og give mere kvalitet vores brugere. Derudover kan vi komme ud til flere brugere med det digitale magasin – specielt unge mennesker,« siger Tine Stampe.
Hvor meget sparer I på omlægningen?
»Vi sparer ikke. Vi bruger det samme beløb, men får mere redaktionelt indhold. Tidligere var arbejdet overvejende baseret på frivillig arbejdskraft og skrabede ressourcer. Nu har vi en halvtids redaktør – kun til Pandion – der støtter alle skribenterne.«
Dele af Pandion er tilgængelige for alle, mens andre dele er beskyttet bag password. Blandt det offentligt tilgængelige er "Pandion Live.
»Pandion Live er et nyt tiltag, som jeg er rigtig glad for. Det er rss-feeds fra vores samarbejdspartnere, blandt andre BirdLife International, det er verdens største naturorganisation med over 10 millioner støtter. Der er historier fra hele verden, også fra de danske fuglestationer, hvor man ringmærker fuglene. Folkene derude skriver hver dag, hvilke fugle de har ringmærket og uploader oplysningerne til nettet. Derudover rapporterer vores medlemmer via telefonen, hvis de støder på sjældne fugle. Vi kører det hele sammen med Pandion Live,« siger Tine Stampe.
Hvordan har jeres ældre medlemmer modtaget Pandion?
»Vi har mange af vores brugere – også blandt de ældre – der er glade for magasinet,« siger Tine Stampe til Journalisten.dk.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeg undrer mig over, at det ikke bliver omtalt - i en nyhed fra journalisten.dk - om Pandion betaler sine skribenter for artikler, eller om DOF's medlemmer afleverer artikler og fotos gratis til det nye webmagasin?
mvh. Flemming Thomsen