DR

Frustrerede P3-ansatte sender kritisk brev til ledelsen

”Vi vil gerne sætte spørgsmålstegn ved, om de forhold, der arbejdes under på P3, er en institution som DR værdig,” skriver medarbejderne på P3 i en fælles udtalelse

Det er en frustreret medarbejderstab, der sidder tilbage på DR’s P3, efter at ledelsen i september meldte et markant kursskifte på ungdomskanalen ud.

Det fremgår af en udtalelse, der torsdag blev vedtaget på et fagligt møde med den samlede medarbejdergruppe på P3.

”Som medarbejdergruppe vil vi gerne bede den øverste ledelse i DR om at forholde sig til, hvad vi oplever som en ansvarsfralæggelse fra P3’s ledelse,” skriver medarbejderne i udtalelsen, der er sendt til DR’s ledelse og også lagt ud på DR’s intranet.

Kursskiftet på P3 betyder, at en række programmer lukker ved årsskiftet, og at ni ansatte i den forbindelse ikke får forlænget deres kontrakter, der udløber til nytår.

Ifølge de ansatte er tallet 18, hvis man medregner eksternt tilknyttede, som heller ikke får forlænget deres kontrakt som følge af programlukningerne på P3.

”At kontrakterne ikke forlænges, og ingen derfor er fyret, er noget, ledelsen lægger stor vægt på i deres retorik over for os medarbejdere. Men som medarbejdere understreger dette faktum bare de mange usikre ansættelsesforhold, der desværre er normen på P3, hvor selv erfarne kræfter fastholdes i ansættelser, der er i direkte modstrid med fagforeningernes overenskomst,” skriver medarbejderne.

Ryd op i usikre ansættelser

Bag den fælles udtalelse fra medarbejderne på P3 står ikke bare de fastansatte, men også freelancere, nyansatte, ikke-forlængede og tilbageværende på tidsbegrænsede ansættelser.

Sammen sender de et klart signal til ledelsen om, at de usikre ansættelsesforhold på P3 er gået for vidt.

”Vi håber, at der vil blive ryddet op i de mange usikre ansættelsesforhold og den ekstremt ærgerlige kultur med at give medarbejdere mundtlige løfter, der går ud over underskrevne kontrakter – så vi fremover kan løse vores arbejde under trygge forhold,” lyder det i udtalelsen, hvor de også pointerer, at DR som skattefinansieret institution burde være foregangseksempel, når det kommer til ansættelsesforhold.

”Vi vil gerne sætte spørgsmålstegn ved, om de forhold, der arbejdes under på P3, er en institution som DR værdig,” skriver de.

Efterlyser gennemskuelighed

Til Journalisten har P3’s redaktionschef, Isabella Hindkjær, tidligere forklaret, at den nye strategi ikke er en spareøvelse.

Ifølge hende skal P3 være langt mere dagsordensættende og aktualitetspræget, end kanalen er nu, og derfor vil den nye kurs medføre ændringer i hele P3’s tilgang til indholdet. Det kræver ifølge redaktionschefen nye programmer i fladen.

Men ifølge medarbejdernes udtalelse er de markante ændringer sket uden den medbestemmelse, inddragelse og gennemskuelighed, som ellers bliver understreget i DR’s samarbejdsaftale mellem ledelse og medarbejdere.

”Uden nogen form for involvering af medarbejdergruppen og som direkte konsekvens af P3’s nye strategi bliver 12 programmer på P3 lukket, og 18 medarbejdere (hvoraf otte er eksternt tilknyttet), får ikke forlænget deres kontrakter,” skriver de ansatte.

 

0 Kommentarer