Frustration blandt Nordjyskes journalister

VIDEO: Over alt i de danske mediehuse bliver der i disse år skruet op for kravnene. Journalisterne skal nu levere til samtlige platforme - døgnet rundt. På Nordjyske Medier er der frustration over, at det går ud over kvaliteten.  

VIDEO: Over alt i de danske mediehuse bliver der i disse år skruet op for kravnene. Journalisterne skal nu levere til samtlige platforme – døgnet rundt. På Nordjyske Medier er der frustration over, at det går ud over kvaliteten.  

Enkelte ser det dog som en mulighed for at lære nyt. Men reelt betyder besparelserne, at der nu er for få folk til at fastholde det høje journalistiske niveau. Særligt kernestoffet er ramt.

5 Kommentarer

Kasper Bergholt
1. APRIL 2011
Re: Frustration blandt Nordjyskes journalister
Nedenstående sag vidner i hvert fald om, at man -- for at spare penge? -- har valgt at outsource en del af indholdsproduktionen til eksterne aktører. In casu en kok ved navn Johan Bülow. Det kom der en kedelig ophavsretsag ud af. Det er svært at forstå, at et mediehus med 600 ansatte og et solidt statstilskud ikke kan få det til at løbe rundt. Måske er journalisternes løn blevet for høj i forhold til markedsvilkårerne?

Nordjyske Medier "låner" indhold fra én af Danmarks førende madblogs.
bent øberg
4. MAJ 2010
Re: Frustration blandt Nordjyskes journalister
ud over kvaliteten!!  hvilken kvalitet ?? nordjyske er end ikke i stand til at fylde et daglig aalborg-side..
Finn Baggesen
8. FEBRUAR 2010
Re: Frustration blandt Nordjyskes journalister

Jamen Mikkel, man skal nok også brænde for jobbet.De journalister, der vinder Cavlingprisen, tænker nok ikke så meget på, om de kan holde timelønnen.Sådan var det også for lærerne i gamle dage. De fik en årsløn delt i 12 lige store portioner, og så skulle arbejdet ellers bare laves.Jeg husker den ordning som  god og fyldt med arbejdsglæde.Siden gik der 8-4 i jobbet, og så røg glæden og brugernes påskønnelse af indsatsen.Men det kunne vi så takke Mogens Lykketoft for, da det var i hans periode som finansminister, man afskaffede tjenestemandsbegrebet og den sikre ansættelse.Men vi brændte altså for sagen dengang.Og som den 4.statsmagt må pressen til at brænde for sin sag, tror jeg, og ikke stræbe efter at ligne Ekstrabladet. Mvh.Finn Baggesen

Mikkel Milsgaard
5. FEBRUAR 2010
Re: Frustration blandt Nordjyskes journalister

Det drejer sig om tid, Finn.

Tid er penge. Det er derfor, det meste journalistik i dag er noget lort.

Venlig hilsen

Mikkel Milsgaard, journalist

Finn Baggesen
5. FEBRUAR 2010
Re: Frustration blandt Nordjyskes journalister

Kære journalister.

Engang var en journalist en person i sandhedens tjeneste. Nu er en journalist en person, der staver dårligt, formulerer sig dårligt og ikke kan skelne væsentligt fra uvæsentligt, men hellere vil være en del af underholdningsindustrien og have sit ansigt i den kulørte presse.Det er en skam, og det spirende forsøg på selvransagelse i journalisternes egne rækker på uddannelsessiden burde støttes kraftigt. Vi har brug for de skarpeste hjerner i jeres branche, fordi en journalist er oppe mod de største autoriteter i samfundet.I skulle nødigt lide samme skæbne som lærerstanden.Her tager man revl og krat, og noget tyder på, at I er inde på samme spor og har været det et stykke tid snart. Mvh. fra en pensioneret lærer.

Flere