Frontløber inden for sociale medier går freelance

Efter fem år i kommunikationsbureauet Socialsquare starter partner Trine-Maria Kristensen i dag for sig selv. »Som freelancer får jeg større fleksibilitet.«

Efter fem år i kommunikationsbureauet Socialsquare starter partner Trine-Maria Kristensen i dag for sig selv. »Som freelancer får jeg større fleksibilitet.«

Hun var selv med til at stifte konsulentvirksomheden Socialsquare. Men efter fem år vælger en af frontløberne inden for sociale medier, Trine-Maria Kristensen, at skifte titlen som partner ud med en tilværelse som freelance. Og det glæder hun sig til.
»Som freelancer får jeg større fleksibilitet. Jeg mener, at frihed er det bedste guld, fordi man som freelancer lettere kan lave det, man har lyst til – og springe ind i projekter, der måske ikke lige passer ind i strategien på en større arbejdsplads,« siger Trine-Maria Kristensen, der skal arbejde hjemme fra Lejre.

Trine-Maria Kristensen er mest kendt som en af de flittigste fortalere for virksomheders brug af sociale medier som blogs, Facebook, Linkedin og twitter. Hun skrev i 2007 "Weblogs" på Børsens Forlag. Hun har i årevis blogget på hovedpaabloggen, som nu flytter til trinemaria.dk .

Hos Socialsquare har hun blandt andet arbejdet med Novo Nordisk, DSB og Arla Foods blog. Planen er nu at rådgive virksomheder i at bruge sociale medier i deres kommunikation.
»Sociale medier har fyldt meget de senere år, men jeg vil gerne tænke det mere ind i kommunikationsstrategier og kommunikationsplaner. Min ambition er at få virksomhederne til at turde bruge sociale medier mere,« siger hun.

Hun er ikke bange for at starte op alene. Hendes råd til andre, der overvejer at skifte fra en hverdag med kolleger til freelance, er, at man skal opdyrke netværket i god tid.
»Når man sidder i et fast job, kan man nogle gange glemme at netværke. Man ser sine kolleger og tager på kursus to gange om året. Men hvis man kan se, at man på et tidspunkt skal til at freelance, er det vigtigt at styrke sit netværk. Det vil sige gå til arrangementer, hvor man kan møde spændende mennesker inden for de områder, man vil arbejde med.«

0 Kommentarer