search

From USA with love

Hver dag i mit liv i det amerikanske lægger jeg min virtuelle vej forbi en gruppe mennesker jeg aldrig har mødt. Men det betyder ikke, at jeg ikke kender dem.

Hver dag i mit liv i det amerikanske lægger jeg min virtuelle vej forbi en gruppe mennesker jeg aldrig har mødt. Men det betyder ikke, at jeg ikke kender dem.

Gennem tre års læsning kan jeg endda af og til regne ud, hvad bloggere som Maureen Dowd, Thomas Friedman, Kathleen Parker, David Brooks, Charles Krauthammer, David Ignatius og Howard Kurtz vil mene om en given sag. Det er imidlertid langt fra altid mine gæt holder.

Jeg surfer også gerne rundt på blogs der har hjemme på Brookings, American Enterprise Institute, Salon, Daily Beast, Slate og Alternet. Og jeg lytter slavisk til The Diane Rehm show på NPR, lige som jeg er næsten afhængig af værterne på eftermiddagsfladen samme sted.

I mediehavet uden redningsvest

Hvad jeg imidlertid sjældnere og sjældnere når er at læse de papiraviser, jeg abonnerer på; og som jeg troligt bærer ind til mit skrivebord hver morgen. Og det er selvsagt ikke fordi, jeg ikke respekterer New York Times, Washington Post og Wall Street Journal.

Men når de ligger der i deres daglige magt og vælde ved siden af Time, Newsweek, Wired, Mother Jones, Rolling Stones, New York Review of Books, Vanity Fair, Esquire og Foreign Policy fra den sidste måned ved jeg kun alt for godt, at jeg ikke får tid til dem (og jo, jeg holder faktisk alle disse magasiner på print plus en række flere, og jeg føler mig ofte som både regnskovsberøver og filantrop på samme tid. Vi er nogle stykker, der gør vores bedste for at holde printmedierne i live. Vel også fordi vi selv arbejder der).

De levende mennesker

Og så er vi tilbage ved indledningen.

I mit liv, i det overvældende 24/7 mediebombardement, har jeg valgt nogle pejlepunkter. Og det er bloggere. Skønt jeg fortsat finder, at New York Times overordnet og suverænt er verdens bedste avis. Men i det daglige stoler jeg på bloggere med holdninger. Levende mennesker, ikke medier.

Skribenter, der for længst er blevet deres egne brands. De nævnte her – og der er flere – er ikke perfekte. Jeg har ikke slået min personlige kritiske sans fra. Tværtimod er jeg riv rav ruskende uenige med flere af dem. Men de har de kvaliteter, jeg – en moderne mediebruger – sukker efter: integritet, skarphed, et flydende eller smukt sprog.

Og evnen til at destillere mediesnapsen ud af den tangsuppe, som suser forbi mine øjne og øren uafbrudt. Mange af dem er tilmed morsomme. De kan vende en pointe eller turnere en verbal uppercut så elegant, at de fleste af os kun kan drømme om noget lignende.

Den moderne mediebruger har fortsat behov for nyheder. Og vi får dem i rå mængder overalt. Gratis og in your face hvad enten vi vil eller ej. 

Mange af os nyder også fortsat lange baggrunde og smukt skrevne interviews og features. Dem får vi i vores favoritavis eller magasin, og mest i weekenden. Men konklusionen er, at mandag-fredag vinder yndlingsbloggerne.

Fra Hollywood til Det Hvide Hus

Alt dette blot for at forklare, hvad min primære bevæggrund var og er, da jeg sammen med forfatter, journalist og medierådgiver Morten Bay for et stykke tid siden besluttede at lancere en ny blog, www.usanu.dk, der udelukkende handler om det land, vi begge lever i: Amerika.

Morten bor i Los Angeles – en mytisk by, tæt på Silicon Valley og Hollywood. Underholdning, politik og teknologi. Jeg bor i Washington DC nu på fjerde år som Informations korrespondent og er i New York med ugers mellemrum. DC er en stor koncentration af politik, magt, lobbyisme og penge. Jeg elsker det. Og Manhattan er et åndehul af kultur, hektisk trendspotting og shopping – og så meget mere.

Vi har en drøm

Morten og jeg ved godt, at amerikanske nyheder dækkes relativt tæt i det danske. Men ofte forsvinder de ned i gryden af udlandsnyheder og anden politik.

Vi tror, der er et marked for særligt USA-interesserede. Og for mennesker, der er lige som mig; som leder efter et pejlemærke. En blog, de føler sig hjemme i.

Som med humor, vid og bid vil guide dem gennem det amerikanske, uden at det tager timer. Som er troværdig men som også har personlighed og stil.

Det er drømmen, som jeg håber, www.usanu.dk kan leve op til hen ad vejen. Tag godt imod Morten og mig. Brug os, del os og like os på Facebook og Twitter. Og kritiser os endelig, hvis vi trænger.
Vi er stadig nye i trafikken. Men til gengæld ikke helt uøvede navigatører.

Læs også Journalisten.dks interview med Annegrethe Rasmussen om den nye blog: Hvorfor skal vi læse endnu mere om USA?

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen