Fremtiden usikker for New Media Days

Konferencen New Media Days måtte aflyses i år på grund af svigtende tilmeldinger. Men mediebranchen har stadig brug for at diskutere fremtiden i en digitaliseret verden, siger programansvarlig Didde Elnif til Journalisten.dk.

Konferencen New Media Days måtte aflyses i år på grund af svigtende tilmeldinger. Men mediebranchen har stadig brug for at diskutere fremtiden i en digitaliseret verden, siger programansvarlig Didde Elnif til Journalisten.dk.

»Trænger til en whisky og en lur.«

Det skrev Didde Elnif, programansvarlig på New Media Days i går eftermiddags på sin Facebook-profil. Få timer tidligere havde holdet bag besluttet at aflyse konferencen på grund af for få tilmeldinger.

»Der er vist ikke så meget andet at sige, end at det er rigtig ærgerligt. Vi havde stykket et fedt program sammen, som vi så frem til at præsentere for branchen,« siger Didde Elnif til Journalisten.dk.

Konferencen skulle have været afholdt den 12. og 13. september med flere prominente gæster. Blandt andet var Daniel Domscheit-Berg, der tidligere arbejdede for WikiLeaks, blevet lokket til København. Men tilmeldingerne led under den fortsatte finanskrise, og konferencen fik dødsstødet, da statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev folketingsvalget til afholdelse blot to dage efter konferencen.

»Normalt får vi et ryk af tilmeldinger i ugerne op til konferencen, men det er svært at trænge igennem nu hvor valget er udskrevet. Vi henvender os jo primært til medieverdenen, og der ville sidde mange til konferencen, som samtidig skulle dække valget,« siger Jonas Svava Iversen, der er styregruppeformand for New Media Days.

Men aflysningen er ikke det sidste punktum for festivalen, mener Didde Elnif.

»Lige i øjeblikket, midt i en valgkamp, har medierne ikke andre muligheder end at producere, producere og producere. Men jeg føler, at der er behov for at tage et skridt tilbage og tage en diskussion om, hvordan vi udvikler branchen, og den diskussion bliver ikke taget lige nu – derfor er det trist, at konferencen er blevet aflyst. Jeg håber, folk finder inspiration andre steder til, hvordan vi laver de bedste produkter i en digitaliseret verden,« siger Didde Elnif.

Holdet bag New Media Days skal bruge de næste par måneder på at evaluere og diskutere konferencens fremtid.

0 Kommentarer