Fremmedfjendske kommentarer får fyens.dk til at lukke debatten

”I skal ud af landet!” ”Idioter!” ”I lever i middelalderen!” Kommentarer som disse får fyens.dk til at lukke debatsporet efter en artikel om en muslimsk bøn i Svendborg. ”Det er en moderne klassiker, at kommentarerne løber af sporet, når artiklen handler om nydanskere,” siger webredaktør Peter Bergman fra fyens.dk

For at markere at den muslimske fastemåned Ramadanen havde nået sin afslutning, kaldte Den Tyrkiske Kulturforening i Svendborg til bøn i fredags. En begivenhed, som foreningen havde fået tilladelse til af kommunen. Det har skabt vrede hos Modstandsgruppen S.A.F.I., der står for Stop Alt Fra Islam, og som overvejer at politianmelde borgmester Curt Sørensen (S) for at have givet tilladelsen til indkaldelsen af bønnen. 

Ikke bare skabte det vrede hos S.A.F.I., men også hos flere af fyens.dk’s læsere, da artiklen om S.A.F.I.’s protester blev publiceret i går.  

Kommentarer som "Idioter", "I skal ud af landet" og "I lever middelalderen" fik nemlig mediet til at lukke for debatsporet under artiklen. 

Webredaktør på fyens.dk Peter Bergman siger, at det ofte går galt, når emnet er nydanskere. 

»Det er en moderne klassiker. Etniske danskere kalder nydanskerne for de mest mærkelige ting, og det bliver der svaret tilbage på. Det gør debatten forplumret og ukontrollabel, og så lukker vi for den. Nogle gange er det nok at fjerne enkelte kommentarer, men andre gange er det umuligt at bremse,« siger han. 

Peter Bergman forklarer, at man lukker ned for to-tre diskussioner om måneden. 

»Og det er jo ikke ret meget, når vi lægger over hundrede enheder op om dagen. For nogle år siden havde vi et kommentarspor på vores hjemmeside, hvor der var mange negative kommentarer, hvilket gjorde, at der ikke kom nye debattører til. Efter at vi er gået over til Facebook-kommentarer, er der kommet mange flere til, ligesom stemningen er vendt,« siger han. 

Hvis man gentagne gange skaber ubehagelig stemning i fyens.dk’s debatspor, bliver man udelukket fra at kunne kommentere. 

»Vi betragter vores side som vores dagligstue, og ingen har lyst til at have en person i sin sofa, der er ubehagelig. Med Facebook har vi mulighed for at blokere brugere, og det gør vi indimellem,« siger Peter Bergman.

0 Kommentarer