Freelancere vil have respekt

Freelancejournalisterne er trætte af de mange arrogante redaktører, der ikke gider svare på mails og ikke kan sætte ord på, hvad de egentlig vil have.

Freelancejournalisterne er trætte af de mange arrogante redaktører, der ikke gider svare på mails og ikke kan sætte ord på, hvad de egentlig vil have.

Stilhed, stilhed og atter stilhed er en gennemgående beskrivelse af redaktørernes reaktion, når de modtager artikler fra freelancejournalister. Nu giver freelancerne igen på kritikken. Journalisten har haft kontakt med 23 freelancere, og manglende reaktioner på forslag til artikler er en af de ting, de nævner som et stort irritationsmoment.

»Gad vide, om de ligefrem bliver irriterede over at få forslag fra os?« funderer en freelancer i nyeste udgave af Journalisten.

Den værste opførsel fra redaktørerne er det, der opfattes som mangel på respekt. Freelancerne beskriver den type redaktører, de er trætte af, som uhøflige, uprofessionelle og ligefrem uanstændige. Freelancejournalisten Ulla Kusnitzoff mener, at de burde arbejde med deres opfattelse af freelancerne:

»Freelancejournalister er ikke nødvendigvis dårlige journalister, der bare går og håber på at blive fastansat et eller andet sted – de fleste af os elsker livet som freelancere og har ikke noget ønske om at bytte med en fastansat. Men vi vil gerne behandles ordentligt.«

Annette Nyvang, der er redaktør på Politikens madtillæg, lægger sig fladt ned for freelancernes kritik.
»Jamen, det er jo rigtigt,« indrømmer hun.
»Vi giver en tarvelig løn, og det er tarveligt, at vi vil se den færdige artikel, før vi køber. Det ændrer bare ikke ved, at det er nødvendigt,« fastholder hun.

Læs hele artiklen her, hvor du også kan se freelancernes værste eksempler på redaktørernes opførsel.

0 Kommentarer