Freelancer får narkodom på seks år

En 37-årig freelancejournalist blev i går idømt seks års fængsel i Københavns Byret. Først skrev han om handlen med narko på Vesterbro. Nu er han selv blevet dømt for indsmugling og handel.

En 37-årig freelancejournalist blev i går idømt seks års fængsel i Københavns Byret. Først skrev han om handlen med narko på Vesterbro. Nu er han selv blevet dømt for indsmugling og handel. En freelancer, der tidligere har skrevet om narkohandlen på Istedgade i København for Ekstra Bladet, blev i går selv dømt seks års fængsel for salg og indsmugling af ni kilo kokain. Ifølge Ekstra Bladet nægtede journalisten sig skyldig i anklagerne om indsmugling.

Fagbladet Journalisten har tidligere skrevet om sagen og freelancerens dobbeltrolle.

Sagen startede i december 2010, hvor den sigtede sammen med journalister fra Ekstra Bladet skrev en række artikler om "dødens købmænd". Artikelserien handlede om afrikanske pushere, der solgte kokain på Istedgade, og om at politiet ikke gjorde noget ved sagen.

I januar 2011 iværksatte politiet en razzia på Vesterbro, blandt andet på grund af artiklerne i Ekstra Bladet. Senere samme måned ankom to sydamerikanere til Danmark. De blev siden dømt for narkohandel i samme sag, som freelanceren nu er dømt i.

Freelancejournalisten har ifølge Ekstra Bladet siddet varetægtsfængslet i et års tid, og med god opførsel kan han forvente at være på fri fod om to-tre år. Til Ekstra Bladet i dag siger, han at "han har det okay".

0 Kommentarer