Freelancegruppen vil stoppe ukritisk jobformidling på JH

Journalisthøjskolen formidler jobopslag på underbetalt journalistisk arbejde. Nu vil freelancernes formand lægge pres på rektor Anne-Marie Dohm for at få det stoppet.

Journalisthøjskolen formidler jobopslag på underbetalt journalistisk arbejde. Nu vil freelancernes formand lægge pres på rektor Anne-Marie Dohm for at få det stoppet.

Medlemmer af Dansk Journalistforbund må ikke tage bijob, der tager beskæftigelse fra ledige kolleger. Alligevel hjælper Journalisthøjskolen indirekte arbejdsgivere med at hyre studerende til journalistiske jobs, hvor betalingen går fra 0 kroner til "hiv to dage ud af kalenderen, og tjen 500 kroner". Det sker gennem de jobopslag, JH sender videre som emails til de studerende.

»Helt utilstedeligt,« lyder det fra Kristian Melgaard, formand for Freelancegruppen, der er godt sur over, at JH ikke frasorterer tilbud om underbetalt journalistisk arbejde.

JH's rektor Anne-Marie Dohm har dog ikke tænkt sig at ændre praksis.

»Det er ikke min opgave at kontrollere, om et jobtilbud lever op til overenskomsten. Det må være en sag mellem fagforeningen og dens medlemmer,« siger hun.

Men nu vil Melgaard have Anne-Marie Dohm kaldt til orden.

»Vi har snakket om det i Freelancegruppen, og nu vil vi tage det op på onsdagens møde i Freelanceforum, hvor jeg har indtryk af, at de øvrige grupper har samme syn på sagen. Og så forestiller jeg mig, at vi sammen med forbundet og KaJ holder et møde med Anne-Marie Dohm,« siger Melgaard, der ikke mener, det handler om gammeldags fagforeningsdogmatik.

»Skolen har en pædagogisk forpligtelse. Men hvis Dohm ikke kan forstå det, så må hun da forstå, at de studerende ikke skal leve af at være studerende resten af livet,« siger Melgaard.

Han har yderligere bedt Mogens Blicher Bjerregaard tage sagen op i JHs bestyrelse. Journalisten.dk har forsøgt at få en kommentar fra Bjerregaard, men han var ikke til at træffe.

0 Kommentarer