Freelancegruppen trækker brochure tilbage

 

 

BILLEDVALG. Efter hård kritik fra Pressefotografforbundet (PF) besluttede FreelanceGruppen (FLG) på et bestyrelsesmøde 30. november at trække sin brochure om freelancearbejde tilbage.

Kort tid forinden havde PFs generalforsamling vedtaget en udtalelse, hvori FLG blev opfordret til at trække brochuren tilbage, fordi den var illustreret med arkivfotos, i stedet for at FLG havde hyret en freelancefotograf til opgaven.

Helle Jørgensen, formand for FreelanceGruppen, beklager sit og medforfatter Mogens Holbølls billedvalg.

»Vi tænkte slet ikke over, at der kunne blive ballade over billederne. Vi valgte arkivbillederne, fordi det var hurtigt, de dækkede vores behov, og vi troede ikke, vi havde råd til at få taget billeder. Vi har bestemt ikke haft intentioner om at træde nogen over tæerne,« siger Helle Jørgensen.

Senere har det vist sig, at der mod forventning var penge nok til 'rigtige' billeder. I stedet har FLGs medlemmer nu mistet de 8.000 kroner, det kostede at trykke den i alt godt 34.000 kroner dyre brochure. FLG skal nu have penge op af lommerne til endnu en gang tryk samt friske freelancefotos, så brochuren kan blive genudsendt med nye billeder snarest.

Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet, er tilfreds.

»De har været længe om at tage beslutningen, men jeg er glad for, at de endelig tager vores kritik til efterretning,« siger Lars Lindskov.

Helle Jørgensen forklarer, at FreelanceGruppen hidtil ikke har haft nogen regler omkring bestyrelsens blåstempling af produktioner før offentliggørelse. Gruppen har nu besluttet, at tryksager fremover skal til godkendelse i bestyrelsen, inden de ryger til tryk.

* Læs mere om FreelanceGruppens nye politik om udgivelser på www.freelancegruppen.dk.

 

0 Kommentarer