FreelanceGruppen genåbner konflikt med DJ

FreelanceGruppen retter skarp kritik mod DJ i sag om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Lars Werge afviser: »For mig er sagen afgjort«

FreelanceGruppen retter skarp kritik mod DJ i sag om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Lars Werge afviser: »For mig er sagen afgjort«En sag om freelancejournalist Ib Keld Jensens erstatning for tabt arbejdsfortjeneste er nu blusset op igen, efter at FreelanceGruppens formand, Iben Danielsen, på vegne af FreelanceGruppens bestyrelse kritiserer Dansk Journalistforbund i skarpe vendinger på freelancegruppen.dk.

Sagen drejede sig oprindeligt om, at Ib Keld Jensen skulle have krænket et andet DJ-medlems ophavsret, men DJ droppede sagen først på grund af procedurefejl, og sidenhen fordi forbundet nåede frem til, at der ikke var noget at komme efter.

DJ tilbød efterfølgende Ib Keld Jensen 20.000 kroner i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste under forløbet, men det er langtfra nok, mener FreelanceGruppen. Ifølge en revisor ansat af FreelanceGruppen har Ib Keld Jensen mistet 56.000 kroner eksklusive moms i tabt arbejdsfortjeneste.

”FreelanceGruppens bestyrelse opfordrer derfor DJ's daglige ledelse og hovedbestyrelse til at revurdere sagen,” skriver Iben Danielsen.

»For mig er sagen afgjort«
Dansk Journalistforbund afviser dog opfordringen.

»For mig er sagen afgjort. Sagen er blevet revurderet og genvurderet et utal af gange, og FreelanceGruppen har fået at vide, at de kan gå til medlemsklagenævnet, men det ved jeg ikke, om de har gjort,« siger næstformand i Dansk Journalistforbund Lars Werge.

Han vil ikke udtale sig om indholdet i den konkrete sag, da det er en personsag, men han undrer sig over både måden, FreelanceGruppen nu genoptager sagen på, såvel som indholdet og timingen af kritikken.

»De har ikke henvendt sig til hverken mig eller Mogens Blicher Bjerregaard (formand i DJ, red.),« siger Lars Werge.

»Jeg er lidt overrasket over, at FreelanceGruppen og FreelanceGruppens formand, Iben Danielsen, vælger at bruge ord som ’forkasteligt’ om en sag, som forbundsledelsen har behandlet – hvor hun selv sidder i forretningsudvalget. Jeg ved, at Iben ikke har været enig i afgørelsen, men jeg er forundret over, at hun bruger så krigerisk en tone. Det synes jeg er med til at sende temperaturen ned under frysepunktet.«

0 Kommentarer