Fredet Fogh

KRITIKLØST. Under overskriften "Minimale konsekvenser" i Journalisten nummer 2 kunne Journalisten blandt andet fortælle, at Anders Fogh Rasmussens studehandel med USA og tyrkerne ikke havde fået nogen konsekvenser hverken for ham eller de regeringsmedlemmer, der sad tilbage efter Fogh Rasmussens flugt fra landet. En ting er, at regeringen ikke har haft lyst til at rive op i deres svindelnummer. Men at pressen ikke har fundet det spændende, er forunderligt!

KRITIKLØST. Under overskriften "Minimale konsekvenser" i Journalisten nummer 2 kunne Journalisten blandt andet fortælle, at Anders Fogh Rasmussens studehandel med USA og tyrkerne ikke havde fået nogen konsekvenser hverken for ham eller de regeringsmedlemmer, der sad tilbage efter Fogh Rasmussens flugt fra landet.

En ting er, at regeringen ikke har haft lyst til at rive op i deres svindelnummer. Men at pressen ikke har fundet det spændende, er forunderligt!

Det fortæller måske mere om pressens rolle som den fjerde statsmagt, eller man skal måske beskrive pressens rolle som den fjerde statsbærer. Det har været oplevelsesrigt at følge pressens opgave – eller mangel på samme – som vagthund.

Stort set har denne rolle været spillet med stor ynde og passivitet, for hvordan kan en statsminister slippe af sted med at føre pressen bag lyset i måneder, at lyve os op i vores åbne ansigter, at sælge ytringsfriheden for personlig vindings skyld? Fogh Rasmussen rejste til NATO, og stort set alle syntes, at det var fantastisk. Og pressen syntes, han var fantastisk.

Måske er det derfor, han er sluppet godt fra sit tyrkiske svindelnummer. At gribe fat på ham nu ville kræve en vis selvransagelse, det er tiden ikke inde til – endnu!

– Kjeld Ammundsen, journalist, fhv. redaktionschef på DR og rektor emeritus, Danmarks Designskole

0 Kommentarer