search

Frederik på Facebook

Hvorfor har Ekstra Bladet eller B.T. endnu ikke hamret til Kronprinsens performance på Facebook?

Hvorfor har Ekstra Bladet eller B.T. endnu ikke hamret til Kronprinsens performance på Facebook? Spørger jeg undrende mig selv, for det kan da ikke passe, at forsideredaktørerne på de respektive medier ikke er faldet over Frede, der for fuld udblæsning på manuskript og let øvet amerikansk giver den som dansk sportsambassadør.

De plejer da ellers nok at kunne vejre en royal røgsøjle på selv den mindste elektroniske bålplads. Men indtil videre har de i webtv-tjenestens hellige udbredelse altså ikke tændt på Frederiks optræden på Facebook. Eller også er jeg ikke faldet over det, om end jeg kaster mig over hvad som helst. I dag har jeg set et amerikansk interviewoffer besvime for åben skærm på en strand og billeder af Madonnas fly lande i Malawi på popstjernens adoptions-turné…

Kronprins Frederik deltog i den afsluttende reception på den årlige sportskonference Sportaccord, der i år fandt sted i Denver, Colorado i USA. En konference med 1.500 deltagere, der debatterer, netværker og udveksler ideer. I år gjorde den danske delegation i skikkelse af Sport Event Denmark en ekstra markeringsindsats på grund af Sportsåret 2009. Regeringens officielle udnævnelse af et helt kalenderår som sportsår, hvor den får på hele paletten med sport på dansk jord.

Således er der 50 sportsbegivenheder af VM- eller EM-kaliber og kongresser i Danmark i år med oktober måneds IOC-kongres som kulminationen. Den olympiske komité var da også repræsenteret i Denver. Og med en dansk kronprins på frierfødder til en plads i det eksklusive selskab var det naturligvis også i den anledning, at højheden fandt et hul i kalenderen til at slå et slag forbi Colorado.

Selvfølgelig var Sport Event Denmark, hvis fremmeste formål er at trække store sportsbegivenheder og events til landet, på pletten med et håndholdt og efter sigende billig udgave af et videokamera. Organisationen er sig overordentlig bevidst om de sociale mediers fremmarch i en tid, hvor nedskæringer rammer ethvert andet medie med blot antydning af ressourcemæssigt overskud. Så kommer kniven hurtigere, end du kan nå at stave til reportagerejse, og af samme grund var der ikke ligefrem en halv tv-redaktion på plads i Denver.

Når det gælder begivenheder af en vis tyngde, hvor historiers gangbare beskaffenhed kan dukke op ud af ingenting, beviser den nye teknik og ikke mindst adgangen til en brugbar platform for offentliggørelse sin uimodståelige styrke. Den kan med et knips udmanøvrere de klassiske medier, for selv samme knips skal blot føres videre til udløseren, og vupti er den historie i omløb. Selv om det kneb lidt fra Denver, skal de også nok komme efter den totale overvågning og søgemekanisme på både Rådhuspladsen og i Pilestræde.

Kvaliteten er i den sammenhæng hamrende ligegyldig, så længe budskabet kommer ud over rampen. Når de etablerede mediehuse til gengæld ligger og konkurrerer på traditionelt fællesstof, nøjes jeg fremdeles med vinklingerne på mine 32 tommer i stuen.

Næh, giv mig nogle skibskatastrofer og pludselig død i total tåget billedkvalitet på webben. Eller solonyhedens væsen og relevans i mellemgod kvalitet med Frede på Facebook.

Jeg deler da i øvrigt gerne linket, hvis det skulle komme an på det. Scroll ned til Sportaccord og Royal Back Up, og du er på…

http://www.facebook.com/group.php?gid=35114548971

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen