Frede Jakobsen starter nyt job i dag

For halvanden måned siden måtte Frede Jakobsen droppe sit idealistiske projekt med Svendborg NetAvis. Nu er han på banen igen - men i helt nyt job. (opdateret 10:27)

For halvanden måned siden måtte Frede Jakobsen droppe sit idealistiske projekt med Svendborg NetAvis. Nu er han på banen igen – men i helt nyt job. (opdateret 10:27)

Selv om det var en af de vanskeligste beslutninger i hans liv, så var der ingen vej udenom, da Frede Jakobsen i slutningen af april måtte lægge sit enmandsbetjente projekt, Svendborg NetAvis, i graven.

Men allerede nu gør den 60-årige Frede Jakobsen journalistisk comeback. Fra og med i dag er han nemlig ansat på Kjerteminde Avis, hvor han skal skrive om det, der sker rundt omkring på Fyn og i Region Syddanmark, når det får betydning for befolkningen i Kerteminde Kommune.

»Svendborg NetAvis var – synes jeg, selv om det selvfølgelig først og fremmest er op til andre at vurdere – en journalistisk succes med masser af gode kritiske historier. Den inspirerede andre til at gå i gang, bl.a. folkene i Kerteminde,« siger Frede Jakobsen og henviser til den nye Kjavis.dk fra Kjerteminde Avis, der i modsætning til Svendborg NetAvis har midler til at drive avisen.

»Og den har det nære lokalstof, som også er nødvendigt for en lokal netavis. Men Kjavis.dk vil mere end det, og derfor glæder jeg mig til at fortsætte den kritiske, gravende og debatskabende lokaljournalistik, som var Svendborgs NetAvis' varemærke. Jeg håber på den måde at kunne tilføre Kjavis.dk en ekstra kvalitet,« siger Frede Jakobsen til Journalisten.dk. 

Frede Jakobsen kender i forvejen Fyn som sin egen bukselomme. Han har således 15 års erfaring i fynsk dagspresse – blandt andet fra jobbet som reportagechef på Fyns Amts Avis, lokalredaktør for Fyens Stiftstidende i Svendborg  – herunder en periode som journalist i Kerteminde – og senest i spidsen for Svendborg NetAvis, som han etablerede i marts 2010. 

»Det var naturligvis ikke sjovt at lukke Svendborg NetAvis – efter 14 måneders hård kamp døgnet rundt for at levere kvalitetsjournalistik. Til gengæld bliver det – efter at have trukket vejret i en måneds tid – sjovt at kunne fortsætte med det på Kjerteminde Avis, så der stadig er andre pressestemmer på øen end den, der kommer fra det monopollignende Fynske Medier.«

0 Kommentarer