Fraværet af almindelige mennesker i medierne skader demokratiet

DEBAT: Der mangler portrætsamtaler og interviews med fornuftige, såkaldte almindelige mennesker/borgere i medierne, og demokratiet taber derved. 

I forbindelse med at Jyllands-Posten er i gang med en fornyelse, lancerer de (28. januar) på hele bagsiden af avisen, at vi som læsere nu bliver velsignet med mulighed for at stifte bekendtskab med de sikkert udmærkede mennesker, kendisserne Nikolaj Koppel, Joan Ørting samt Poul Krebs. Javel!

Avisen stiller 37 spørgsmål til kendte danskere – hver søndag vil man bringe portrætinterviews, hvor man går helt tæt på kendisser i tekst og billeder. I guder!

Det, som savnes og er en total mangelvare i DR Radio og DR TV, aviser og deres tillæg, er portrætsamtaler og interviews med fornuftige, såkaldte almindelige mennesker/borgere! Hermed trædes brede og almindelige synspunkter alt for meget under fode. 

Demokratiet, samfundet og alsidigheden taber herved!

Når sommerferiens programmer laves, er det med 99 procents sikkerhed med kendisser, som interviewes og/eller snakker med andre kendisser. Vi ved i forvejen, hvad de vil sige! 

Det ser ud til, at journalister alle benytter sig af samme kontakter – ingen overraskelser og ingen fornyelser i, hvem man ringer til. Danmark, DR, og mange aviser havde ellers en stolt tradition, helt tilbage fra for eksempel Karl Bjarnhof og mange andre – som evnede at få gode samtaler med datidens kendisser, men også med menige m/k mennesker. 

Hvornår ser vi en journalist og et medie, som evner og vil påtage sig denne vigtige, men totalt forsømte opgave?

Det virker, som om for mange af dagens journalister mangler tid til refleksion – som kunne lede til indsigt og overskud til at påtage sig disse opgaver, som ligger ligefor. 

Kjeld Krageskov, Slagelse

0 Kommentarer